Gemytligt, genuint, klubbkänsla och kamratskap

Gemytligt, genuint, klubbkänsla, kamratskap. Ord som kom till mig när jag besökte Norbergsvallen i lördags. Herrlaget i Björna bjöd sina fans på sista föreställningen på hemmaplan den här säsongen. En säsong som varit magisk för Björna. Nästan enbart vinster, massvis av mål och väldigt få baklängesmål. Ett lag som svetsats samman under flera år och truppen har knappt förändrats sedan 2012 då Björna var tillbaka i division 4. Tränaren Björn Moström har präntat in saker hos spelarna som gett resultat, större hängivenhet och passion på träningarna. Moströms noggranna arbete med killarna slutade med en plats i division 3.

Många invånare i Björna, drygt fyra mil från Örnsköldsvik, var på plats i lördags för att hylla herrlaget som skrivit historia. Närmare 200 befann sig runt konstgräsplanen Norbergsvallen som stod klar under sommaren. Arenan ligger vackert omgiven av skog, några hundra meter från Biggevallens naturgräs som är lagets huvudarena. Konstgräset är ett bra komplement när gräsplanen inte är i sitt bästa skick.

Björn Moström, som är född i centrala Örnsköldsvik, är överväldigad när det gäller drivet och engagemanget i Björna IF. Många föreningar i Ångermanland skulle vara avundsjuka på den breda apparat som finns runt Björna Bombers. Förre materialförvaltaren i Modo Hockey Ulf ”Lonken” Lundgren är ansvarig för fotbollssektionen. Han myste av välbehag i lördags. Lonken stod tillsammans med några i fotbollsgruppen, Fredrik Ulander var en av dem, och den här gruppen jobbar stenhårt för att herrlaget ska få de bästa förutsättningarna att utvecklas. Jag frågade Lundgren om klubben kommer att värva utlänningar nu när laget tagit steget upp i trean. Flera klubbar i mellersta trean har ju spelare från andra länder. Ulf Lundgren gav ett snabbt och tydligt svar; Nej, vi ska bara ha Ö-vikspojkar.

Att i princip alla spelare i truppen är uppväxta i Björna gör den här framgången extra speciell. Det bevisar att man kan komma långt med en stark sammanhållning och klubbkänsla.

Kul att höra uppskattning emellanåt. Trevlige och duktige speakern Göran Holmgren tackade vid två tillfällen att ortstidningen var på plats.

Jag ser fram emot att besöka Björna nästa år. Om alla fortsätter kommer Björna att ha ett av seriens bästa mittbackspar och anfallspar, Emil Thors/Håkan Holmgren och Mikael Sellin/Martin Åberg.

 

 

Publicerat av

Sören Häggkvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *