FV kontrar sönder IFK 

Färgerna, dofterna, den rena, klara och underbara luften. Andningen känns lätt, man blir glad och lycklig där man vandrar längs den enastående vackra kuststräckan nära Ögeltjärns naturreservat. Inte blir det sämre av att solen visar sig från sin allra bästa sida denna underbara oktobersöndag.

Om kvalet slutar lyckligt för Friska Viljor vet vi på lördag. Jag var inte på Olympia under lördagen. Har ledig helg, men följde stora delar av matchen på allehanda.se. samtidigt som jag hade ett öga på Spurs-Liverpool.
FV lirade strålande i första halvlek. Kanske bästa halvleken i år. IFK Östersund höjde sig i andra och FV blev försiktigt och det såg lite oroligt ut. Killarna började säkert tänka att division 2 platsen är nära nu. Att släppa in två mål hemma är inte bra, men FV gjorde trots allt tre.

Blir intressant att se hur FV kommer att uppträda på Jämtkraft Arena på lördag. Blir det defensivt där man hoppas få omställningar? Rasmus Engström och Tom Bongay har speeden. Bollskickliga IFK Östersund lär föra spelet och jag tror den matchbilden kommer att passa Friska Viljor.

Tror att returen slutar 1-1. Och Friska Viljor är äntligen tillbaka i division 2 efter sex år i trean.

”Det är godis för oss fotbollsälskare”. Don Tommaso var tillbaka och sa den bevingade meningen. Vilken helg för oss fotbollsälskare. Viasat har nu öppnat upp den stora godispåsen. Fotboll från tre av Europas bästa ligor, England, Italien och Spanien. Och sedan har ju kanalen Champions League. Gillar detta så det knakar i hela mitt fotbollshjärta.

Söndagens mastodontsändning (11.30-23.30) bjöd på flera godbitar. Celta Vigos snabba och underhållande fotboll. John Guidettis lag överraskar i La Liga. Sedan blev det Serie A mellan Napoli-Fiorentina följt av Newcastles målkalas. Det avslutades med Derby d’Italia, Inter-Juventus.

Härliga snubbar i Viasat studion som ger oss information och taktiska detaljer. Ola Wenström håller ihop det på ett strålande sätt. Bojan, Kåmark, Glenn med flera får ursäkta. Det var härligt att se Thomas Nordahl igen, eller Don Tommaso som han kallades i TV-sändningarna från 90-talet. Denne store Serie A älskare, son till den store Gunnar Nordahl, vill aldrig sluta tala om italiensk fotboll.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *