Det blåser friska vindar i Friska Viljor

”Nu är det bra drag i klubben”. Det uttryckte sig Andreas Fahlgren till undertecknad förra veckan. Intresset för Friska Viljor är oerhört stort nu – kanske större än någonsin.

Jag blev glad när jag fick höra att Andreas Fahlgren börjar jobba i Friska Viljor FC igen. Viktigt ur flera aspekter, för om jag tolkade Josip Pavic rätt hade han inte fortsatt som tränare om Fahlgren inte återvänt. Fahlgrens sätt att uppträda ger energi till omgivningen. Han vill hela tiden utveckla och är inte rädd för att testa nya saker. Vi ska inte jämföra Fahlgren med Daniel Kindberg men lite åt det hållet är Fahlgren.

Daniel Kindberg är ordförande i Östersunds FK och han har stor del i att ÖFK tagit sig från division 2 till allsvenskan på fyra år. Kan ÖFK kan väl FV, sa jag till Fahlgren, och han höll väl delvis med. Men största skillnaden mellan Östersund och Örnsköldsvik är att Östersund inte har ett elitlag i ishockey. Östersunds kommun och företagen i Jämtland stöttar ÖFK väldigt bra.

Ett bevis på att intresset för FV har vuxit är att Andreas Fahlgren får samtal från personer som vill bli assisterande tränare till huvudtränaren Josip Pavic. ”Det har aldrig hänt förut”, säger Fahlgren. Friska Viljor Fotboll Club (bildades 1994 och är en fortsättning av IF Friska Viljors fotbollsverksamhet) har aldrig haft en bredare eller bättre sportorganisation.

Det mesta tyder på att tränartrion i U17 även i fortsättningen består av Jerry Carlström, Sonny Östman och Håkan Östberg. Carlström och Östberg är två gamla storspelare i FV. Robert Bergström och Martin Wallin har hand om U19. Förre mittbacken och lagkaptenen Tobias Göransson (tidigare Åhlander) är fystränare eller Football Fitness coach som det så vackert heter i dag.

Det blir intressant att se vilket lag FV ställer på benen i division 2. Blir det några tunga värvningar? Jag är övertygad om att FV fortsätter att satsa på sina egna unga spelare. Det som klubben lyckats så bra med sedan man inledde talangutvecklingen för drygt fyra år sedan. Andreas Fahlgren var med och startade talangutvecklingen. I dag har FV ett samarbetsavtal med åtta föreningar i Ö-viks kommun. En av Andreas Fahlgrens arbetsuppgifter som sportansvarig för a-laget är att utveckla talangarbetet ännu mer tillsammans med Robert Bergström som är sportansvarig för ungdomssidan i klubben.

Jag är ganska övertygad om att mittfältaren Rasmus Bergström, 19, kommer att spela med FV kommande säsong. Bergström hade en tung säsong i Sollefteå GIF som ramlade ur tvåan. Han spelade med Anundsjö 2014.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *