Nu är det upp till bevis för mittfältstalangen

Precis som väntat är nu Rasmus Bergström klar för Friska Viljor. Jag skrev för ett tag sedan på bloggen att jag var övertygad om att Rasmus Bergström skulle bli FV:are. Han bor och jobbar i Örnsköldsvik och har många jämnåriga kompisar i FV. Årskullen 1996 innehåller många duktiga spelare och flera återfinns i FV nu. Rasmus Engström och Niclas Håkansson hade viktiga roller under fjolårssäsongen när det gulsvarta gänget avancerade till division 2.

Rasmus Bergström vill få tillbaka fotbollsglädjen, som han sa till mig för nån månad sedan, för den senaste säsongen var besvärlig för honom. Sollefteå vann knappt några matcher i division 2 (nedflyttning) och Rasmus Bergströms spel fungerade inte.

Nu blir det lite upp till bevis för Bergström efter två tunga säsonger. En spelare som varit påpassad de senaste åren. Inte bara i media utan stora klubbar har ryckt i honom. Hammarby ville ha Bergström för två år sedan. 

Det är helt klart en spelare med speciella egenskaper, bra steg och bolltouch och han kan så småningom bli en spelare som kan styra ett mittfält. 

Men Rasmus Bergström kommer att få kriga hårt för en ordinarie plats i Friska Viljor, för det finns en bra bredd på mittfältet.

Nu vet jag inte hur tränaren Josip Pavic kommer att spela, han ställde upp 4-2-3-1 i fjol. Rasmus Bergström kan spela på en kant och centralt. 

Det är viktigt och roligt att Friska Viljors första värvning är en ung spelare från distriktet. Rasmus Bergström spelade förresten med en FV:are i Anundsjö för två år sedan, mittfältaren Toby Davis. Bergström hade en ganska misslyckad säsong i Anundsjö där skador ställde till problem och det blev inte många matcher.

En sak är jag i alla fall säker på när det gäller Rasmus Bergström; han kommer att hitta glädjen igen när det gäller fotbollen. Det råder stor optimism och framåtanda i Friska Viljor. Dessutom är lagsammanhållningen i A-laget på topp. 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *