Sevärd innermittfältare i Gottne

En sak man kan konstatera efter helgens gruppspel i distriktsmästerskapet på Skyttis nya och fina konstgräsplan är att människor i Örnsköldsvik även är intresserade av fotboll.
Trots att temperaturen inte är den bästa för att kolla på fotboll utomhus var det glädjande många på plats. Skyttis läktare tar 800 berättade Friska Viljors ordförande P-O Östman. Den var halvfylld i söndags när FV mötte Björna. Det var något mindre mellan Gottne och Anundsjö i lördags.
Undertecknad såg båda nämnda matcherna, ville se mer men andra sporter pockade på sin uppmärksamhet.
Gottnes Emir Ragipovic är en av distriktets snabbaste innermittfältare med boll. Han har fin teknik också. Kul spelare att titta på och han försöker alltid göra något kreativt med bollen. Han håller absolut för division 2. Emir trivs i Gottne där han har bra förutsättningar.
När säsongen är över måste Tobias Stenbergs fullträff i söndags hamna högt upp bland årets snyggaste mål på Skyttis. Rökare från långt håll där bollbanan var läcker, jag stod perfekt placerad för att se den, och bollen skruvade sig utåt och borrade sig upp i Björnamålvaktens vänstra kryss.
Stenberg kommer att vara ensam spjutspets i FV. Laget ställer säkert upp som i fjol, 4-2-3-1. Förre Anundsjöspelaren Stenberg blir värdefull för FV i år. Han nätade två gånger mot Björna. Det gjorde även hypersnabbe Tobias Forsberg som har bra bollkontroll också.
Friska Viljor förbereder sig för att spela i division 2 för första gången sedan 2009. Laget uppträdde bra i andra halvlek mot Björna. FV hade långa stunder bra flyt i passningsspelet och fin rörlighet.
Anundsjö imponerade inte mot Gottne. Det var alldeles för mycket misstag i passningsspelet och lagdelarna var inte synkade. Jag såg bara en Anundsjö match och då var målvakten Leo Groza bäst.

Publicerat av

Sören Häggkvist

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *