Ingen DM-semifinal mellan FV och Gottne: ”Det är olyckligt och vi tycker inte alls om det”

Division 3-laget Gottne är klart för final i DM utan att spela semifinalen. Friska Viljor har lämnat walk over. Anledningen är att Friska Viljor inte ville/kunde spela 3 april och Gottne har sagt nej till andra speldatum som FV föreslagit.

– Vi anser att vi gjort vårt yttersta och tycker det är otroligt tråkigt att denna semifinal inte kan få ett sportsligt avgörande. Men som läget är nu så ser vi förbi semifinalen och siktar på en bra start i division 2, säger Friska Viljors sportchef Andreas Fahlgren till klubbens hemsida.

– Vi kan inte annat än instämma i Friska Viljors beklagande över att matchen inte blir av. När vi inte kunde komma överens om ett speldatum lämnades frågan att avgöras av Ångermanlands Fotbollförbund som på förhand redan bestämt att om lagen inte är överens ska matchen spelas 3 april, säger Gottnes sportchef Mats Falck till klubbens hemsida.

Friska Viljor hade föreslagit fyra andra alternativa matchdatum, varav ett av datumen var den träningsmatch mellan lagen som genomfördes under skärtorsdagen. Men Gottne ville behålla den som träningsmatch. FV har även erbjudit sig att stötta Gottne med ideell arbetskraft för att få till ett bra arrangemang på FV:s föreslagna datum.

FV ville inte spela söndagen 3 april eftersom laget redan hade planerat in två matcher den helgen. FV möter division 1-laget Umeå FC lördag 2 april och Kramfors dagen efter.

Så här svarar Gottne varför man inte kan spela på de datum som FV hade föreslagit: ”Det är av exakt samma betydelse för oss som FV:s värdering av träningsmatcher före tävlingsmatcher samt oviljan att spela två matcher med tävlingsfokus (frågan är vad Kramfors som man ändå tänker möta på söndag har att vänta om Friska Viljor inte tänker ställa upp för att tävla…) på två dagar, betyder för dem. Spelarbortfall, ledarbortfall och försvårande omständigheter för att göra arrangemanget som vi vill erbjuda i en semifinal rättvisa kan nämnas bland annat”.

Så här tycker Sven-Erik Forsgren som är ordförande i tävlingskommittén i Ångermanlands Fotbollförbund: ”Det är olyckligt och vi tycker inte alls om det. Är båda lagen överens om ett datum är det okej för våran del. Men om de inte kommer överens är det 3 april som gäller. Innan säsongen startade hade vi bokat Skyttis 3 april för en eventuell DM-semifinal. Men kommunen gav vika för klubbarna och tog bort bokningen. Kommunen gjorde fel för det är ju deras anläggning. Vill inte FV spela 3 april kan vi inte göra någonting åt det”.

Vilken klubb anser du har gjort fel? ”Jag vill inte ta parti för någon. Det är synd att det ska bli så här”, säger Sven-Erik Forsgren.

Gottne får möta Härnösand eller Anundsjö i DM-finalen.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *