Kramfors bör slåss om seriesegern

Då drar vi igång division 3 mellersta Norrland. En gång i tiden huserade Domsjö där och under några år i början av 1980-talet slogs man om seriesegern. En herre vid namn Åke Söderblom tränade det blåsvarta gänget en kort tid, lyfte laget enormt under en höst och Domsjö var nära att vinna serien. Söderblom tog sedan över Friska Viljor och tog dem till division 3. Division 3 mellersta Norrland var tredje högsta serien på den tiden och kan jämföras med division 1 i dag. Serierna har gjorts om en del efter glada 80-talet.

Vad tror vi då om mellersta trean 2016? Kan bli en kul och spännande serie. Och förhoppningsvis kan några lag från distriktet slåss längst upp i tabellen.

Kramfors har på papperet ett lag som bör vara med och utmana om seriesegern. Mittfältaren Christoffer Milde har återvänt till moderklubben efter en jobbig tid i division 1-laget Umeå FC där ljumskproblem satte stopp för spel. Milde gick till UFC från Anundsjö efter säsongen 2014.

Kramfors slutade trea förra säsongen och IFK Östersund trillade ur norrtvåan. Jämtarna och Kramfors är två tunga favoriter. Hoppas och tror att Kramfors ståtar överst.

Gottne-Björna är ett derby i ordets rätta bemärkelse. Två lag som är ambitiösa och seriösa. De har lusten och energin att utveckla sin förening och sitt a-lag. Gottnes starke man Mats Falck försvarar sin klubb i ur och skur. Ingen jävel ska tro att man kan göra som man vill med Gottne. Småklubben sticker upp mot Örnsköldsviks två bästa herrlag Friska Viljor och Anundsjö.

Gottne har gjort två mycket bra värvningar i målvakten Dejan Dimoski och mittfältaren Simon Gustavsson. Båda lämnade division 2-laget Anundsjö efter lång och trogen tjänst. Simon Gustavsson har alla möjligheter att bli treans bästa innermittfältare. Om han är i balans. Gustavsson var inte det i fjol då han var avstängd i sju matcher efter röda kort och utvarningar. Gottne kommer att förbättra fjolårets åttondeplats. De hamnar någonstans mellan 3 och 6.

Björn Moström tränar Björna för femte året. Björna är nya i serien. Man har nog seriens bästa mittbackspar i Anders Dahlbäck (ny från Anundsjö) och Håkan Holmgren. Anfallsparet Mikael Sellin och Martin Åberg har erfarenhet och målstyrka. Det är på det centrala mittfältet som Björna ser svagt ut. Hur som helst kan Björna bli en obehaglig överraskning för många. Tror att Björna blir ett mittenlag.

Sollefteå har i stort sett tappat ett helt lag sedan laget åkte ur division 2. Moldaver och engelsmän är räddningen. Sollefteå får vara glada om de klarar nytt kontrakt.

Om vi ska fortsätta med lite nostalgi så hade Kramfors Alliansen sin storhetstid på 1970-talet. 1978 spelade klubben i division 2 (nuvarande superettan). I början av 70-talet kom Anders Grönhagen och Lars-Gunnar Eriksson (nu ledare i Friska Viljor) med i juniorlandslaget. Grönhagen var forward och är Kramfors bästa spelare någonsin. Han gjorde fyra mål på 18 A-landskamper. Blev sedan framgångsrik tränare.

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *