Ska rättvisa skipas?

Ibland är livet orättvist. Spurs spelar bäst fotboll men vinner nog ändå inte ligan som klubben inte gjort sedan 1961. Jag hoppas innerligt att det finns rättvisa någonstans, att saker jämnar ut sig i slutändan. Att Leicester slutar att förföljas med stor portion tur. För det har laget haft i många matcher. Förvisso är det jäkligt strongt att kunna vinna match efter match med 1-0.

Och om jag inte hade varit ett sånt stort Tottenham fan hade jag jublat åt Leicester nu. Men Ranieri kan man inte annat än älska. Vilket ödmjukt och gentlemannamässigt intryck Leicesters tränare ger, och han vänder ibland åt ett håll där han vill understryka att detta är bara fotboll. Att det inte är så viktigt. Men visst vill Ranieri vinna nu när han är så nära. Om Leicester tar hem Premier League vore det utan tvekan den största sensationen någonsin i klubblagsfotboll, alla kategorier.

Som en trogen Spurs supporter sedan 1978 är jag väldigt stolt på sättet som klubben byggt detta lag. Argentinaren Pochettino har med unga spelare skapat ett spel och stabilitet som jag aldrig sett ett Tottenham lag varit i närheten av tidigare. ”Världens bästa mittenlag” har Spurs kallats och klubben som alltid faller ihop i viktiga lägen, gör det inte längre. Spurs bara mal på och man gör det med en sådan tydlig självklarhet och självförtroende.

Jag var livrädd för Stokematchen i måndags. Inget topp 5 lag hade vunnit på Brittania Stadium den här säsongen. Spurs går in och fullständigt kör över Stoke. 4-0 kunde ha varit de dubbla siffrorna. Vilka spelare vi har, Alli, Kane, Dembele, Dier, Alderweirld, Lloris, Rose, Eriksén, jag kan räkna upp alla.

Hur det än slutar är jag oerhört glad och stolt över mitt Tottenham Hotspur. Och det blir spel i Champions League nästa säsong. Det är visserligen inte helt klart. Men den här gången är jag övertygad om att vi inte viker ner oss i avgörande lägen.

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *