Toppmatch på Jernvallen: ”Hoppas på 2000 åskådare”

Vad har Friska Viljor plockat in för vildhjärna? Mittbacken Joaquin Cerezo från Chile blev utvisad i debuten. Redan efter en halvtimme borta mot Hudiksvall (förlust med 0–6) i lördags hade Cerezo fått två gula kort. Första efter tre minuter var en rejäl kapning i icke farligt område och andra en armbåge i ansiktet som föranledde en straff. Han är avstängd på torsdag då FV möter Ånge hemma på Skyttis.

– Han är jäkligt tuff och så spelar man i Sydamerika. Det var inga fula grejer, men det var för tufft på den här nivån i Sverige. Han var kanske övertaggad, säger FV-tränaren Josip Pavic.
– Han har inte attitydproblem. Det är en toppenkille och han är rolig. Han har bra inställning och vill vinna varje övning på träningarna.

Joaquin Cerezo kan inte prata engelska. Spanska är hans språk.
– Vi sitter med Google översättning.
Frank Amani går in och spelar mittback med lagkaptenen Frans Eriksson mot Ånge.
– Alla tre mittbackarna är startspelare.
Josip Pavic var nöjd med inledningen mot Hudiksvall.
– Spelmässigt var de första 30 minuterna våra bästa i år.

Friska Viljors har blandat och gett i sin återkomst i division 2 Norrland – två förluster på bortaplan och två vinster på Skyttis IP. Torsdagens motståndare Ånge har tre poäng så här långt. Ånge tappade många inför den här säsongen. Man har åtta utlänningar.
– Plockar vi en poäng på torsdag är jag jättenöjd, säger Josip Pavic.

Defensive innermittfältaren Rasmus Bergström (bäste FV:are mot Hudiksvall) missar matchen mot Ånge. Han skadade foten i slutet av måndagens träning. Enligt Pavic ska det inte vara så allvarligt.

Femte omgångens mest intressanta match spelas på Jernvallen. Sandviken och Härnösands FF är topptippade. Båda har startat positivt. Härnösand är tillsammans med ledande Hudiksvall de enda obesegrade lagen. Sandviken har tre vinster och en förlust – och är en poäng före Härnösand.
– Det blir roligaste matchen så här långt i år. Jag hoppas på 2 000 åskådare. Det triggar oss att det blir mycket publik. Grabbarna är mycket taggade. Sandviken är en anrik klubb och det finns ett genuint idrottsintresse där, säger Härnösands tränare Niclas Hälldahl.

Ni har tagit åtta poäng, gjort sju mål och släppt in tre efter fyra omgångar.
– Det är klart att jag är nöjd med det. Vi började trevande, men det har blivit bättre och bättre. Jag är inte nöjd med de två kryssen. Anundsjö ska vi slå. Vi är klasser bättre än Anundsjö, men de var hungrigare.

Bästa matchen är 2–0 segern borta mot Skellefteå.
– Den var exemplarisk på vårt sätt vi spelade. Taktiskt var det också perfekt.
Sandviken har nätat hela 17 gånger på fyra matcher. Marcus Hägg och John Junior Igbarumah har gjort fem mål vardera.

– Sandviken är starka offensivt och är tunga att möta. Men vi är väl förberedda.
Härnösand saknar två viktiga spelare på torsdag. Anfallaren Adrian Borostean är lårskadad och innermittfältaren Jemel Aisa är avstängd. Det är frågetecken för mittfältaren Johan Ödmark och försvararen Emil Forsgren.

Hur ser du på att ni skickade iväg anfallaren Alexei Josan till Anundsjö?
– Självklarhet som det blev. Han trivdes inte att sitta på bänken.

Anundsjö tog säsongens första seger senast hemma mot Skellefteå efter storspel av målvakten Leo Groza. Nu väntar Valbo borta. Groza är avstängd efter att drabbats av rött kort i slutet mot Skellefteå. Adrian Lundgren ersätter.

– Adrian har fullt förtroende från oss, säger tränaren Magnus Bild.

Bild anser att utvisningen på Groza var mycket hård.

– Det var en horribel straff och utvisning. Inte ens Skellefteå kan tycka att det var straff.

Anundsjö får tillbaka två avstängningar, mittfältaren Mihail Robu och försvararen Luis Vasquez. Nye anfallaren Alexei Josan är spelklar. Förre skyttekungen i Höga Kusten Fotboll ersätter långtidsskadade Joel Åman.

– Josan har tränat två gånger. Han ser vass ut. Snabb och kvick med fötterna. Troligtvis kommer han att börja på bänken.

Anundsjö och Valbo står på fem poäng och målskillnaden är nästan identisk, 4–4 respektive 5–5.

– Det blir en tuff match på naturgräset som mer är en jordplan. Valbo spelar enkelt och de vill smälla långt på första tillslaget. Vi ska ta hand om andra bollarna, säger Magnus Bild.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *