Tack för uppvisningen, Sandviken

Jag blev glad i lördags. När jag såg Sandviken spela fotboll på Olympia. De agerade som ett lag. Som ett spelande lag där bollen fick göra jobbet som man brukar säga. Rörligheten, tekniska kunskapen och spelförståelsen var på hög nivå. Det var nästan löjligt hur stor skillnaden var i den individuella skickligheten mellan spelarna i Sandviken och Anundsjö.

Det var kul att se ett lag trilla boll som Sandviken gjorde. Nu hade inte Anundsjö någon bra match, hyfsat i första men i andra halvlek uppträdde Anundsjö svagt. Spelarna var för trötta för att kunna ligga närmare motståndarna. Anundsjöspelarna fick springa mycket i första halvlek. Anundsjö hade inget skott på mål under 90 minuter. När hände det senast på Olympia?

Jag har aldrig sett Anundsjö bli så här förnedrat spelmässigt på mycket länge. Måste nog gå tillbaka till 2006 då Anundsjö gjorde ett år i division 1. Under den säsongen fick också Anundsjöspelarna jaga mycket boll och motståndare.
Sandviken vann med 6–0. Anundsjös målvakt Leo Groza såg till att det inte blev tvåsiffrigt.

Sandviken har strävat efter division 1 under de senaste åren. Efter deras uppvisning på Olympia har jag mycket svårt att se om något lag i division 2 Norrland kan hota Sandviken.

Även Friska Viljor förlorade stort, 1–5 borta mot Skellefteå. Precis som Anundsjö saknade FV några viktiga spelare. Ö-vikslagen har för tunna trupper och därför blir det djupdykningar emellanåt. ”Vi har elva spelare utanför planen som vi kan sätta in och de gör minst lika bra ifrån sig”, sa Sandvikens målvakt Kalle Jansson.

Skrev innan seriestart att Anundsjö och nykomlingen FV får kämpa i botten av tabellen. Ändrar inget i mitt tips. Vi får hoppas att båda lagen kan ställa upp med sina bästa elvor 17 juni. Då möts Anundsjö och Friska Viljor på Olympia i ett oerhört laddat och spännande derby. Spelarna har säkert redan börjat tänka på den matchen.

Härnösands FF har inte varit något speciellt målglatt gäng under de senaste åren. I fredags lossnade målskyttet rejält. Det blev fem mål (!) hemma mot IFK Timrå i ett tufft derby på Högslätten. HFF gjorde fyra mål under sista 20 minuterna.
Det finns mycket offensiv kraft i Härnösands FF och kan laget fortsätta vara så här effektiva kommer man att fightas om andraplatsen som innebär kval till division 1. Dessutom har man en av seriens bästa målvakter i William Amamoo. Och jämfört med de två andra lagen från Ångermanland har HFF en starkare bredd.

Härnösands nästa match är på tisdag. Då väntar DM-finalen mot division 3-laget Gottne på naturgräset på Haraldsängen.

När Veronica Lundholm började spela med Själevad igen har segrarna kommit i division 1 Norrland. ”Vera” har varit med i de fyra senaste matcherna och Själevad har vunnit tre av dem. Lundholm har gjort fyra mål. Veronica Lundholm har slutat men ställer upp när laget har stora skadebekymmer.
Jag tror att tränarparet Tommie Andersson och Magdalena Åstrand hoppas att Veronica Lundholm fortsätter hela säsongen.

Publicerat av

2 reaktioner till “Tack för uppvisningen, Sandviken”

  1. Jag vill minnas ett blogginlägg från förra året då ni gick igenom de lokala föreningarnas webbsidor. De bedömdes och betygsattes. Ett stort klagomål var uppdateringen som enligt denna blogg var undermålig på flera av föreningarnas webbsidor.

    Det är just nu brinnande fotbollssäsongen i området med matcher var och varannan dag samtidigt som det pågår ett fotbolls-EM. Då är bloggens senaste nyhet från den 22 maj. Ett maj som förövrigt innehöll hela tre blogginlägg…

    Självkritik kanske?

    1. Hej och tack för din kommentar. Håller med om att det är för dålig fart på bloggen nu. Det är tråkigt, men jag har för lite tid eftersom jag jobbar heltid på Ö-viks Allehanda, och tyvärr får jag inte så mycket tid över till att skriva på fotbollsbloggen. Förut var vi dessutom två, men Jonas Lindmark har tyvärr lämnat bloggen. Och jag har också haft en lång semester. Men ska försöka få liv i denna blogg igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.