”Kan vara bra med en nystart”

Pratade med Anundsjös erfarne mittfältare Oskar Lindmark dagen efter förlusten mot Strömsbergs. Nu ser det ut som att det blir spel i division 3 mellersta Norrland nästa år. Om det blir så är det ingen katastrof enligt Oskar Lindmark.
– Givetvis vill jag att vi är kvar i tvåan. Man är ju van att Anundsjö ska spela i tvåan. Men klubben skulle nog må bra av en nystart. Få in en ny generation av egna spelare.

Anundsjö är näst sist med sju omgångar kvar. Laget har bara tagit tolv poäng på 19 matcher.
– Visst kan vi skylla på skador men vi är för dåliga helt enkelt. Och vi skulle ha haft en bredare trupp. Vi har inga ursäkter nu. Men vi har inte gett upp ännu, säger den snart 23-årige Oskar Lindmark som gör sin sjunde säsong i Anundsjös a-lag.
Anundsjö har varit i division 2 sedan 2004. Klubben var i nya division 1 under en säsong (2006).

Friska Viljor måste se upp. FV har bara fyra poäng ner till Strömsbergs på kvalplats. FV åkte på fjärde raka nederlaget i helgen. FV borde ha fått med sig åtminstone en poäng. Man hade minst lika många chanser som Gällivare/Malmberget som hade den lilla extra turen i slutet.
Nu tror jag inte att FV behöver vara oroliga. Laget kommer att ta de poäng som krävs. Och främsta målskytten Rasmus Engström gör troligen comeback i distriktsderbyt mot Härnösands FF på fredag. Engström har nätat sju gånger på åtta matcher.
Jag fick äntligen se mitt kära blåsvarta lag Domsjö vinna en hemmamatch i division 4. Samma kväll och på samma arena fick jag se Sollefteås Kristoffer Westerlunds första röda kort i karriären. ”Det tog 27 år och nu kan jag bocka av det också”, skrek ”Westis” högt så det hördes ner till sågen. Första gula var helt i sin ordning ansåg Westerlund men inte andra.
– Jag tyckte inte att det var offside och när linjedomaren förklarade varför han viftade med flaggan sa jag va. Det räckte för att få ett gult till.

Det är alltid lika roligt att prata med Kristoffer Westerlund. Han har åsikter och funderar över hur fotbollen ska bli bättre i Ångermanland. Westerlund värnar om ångermanländsk fotboll i allmänhet och den i Ådalen i synnerhet.
Han har lämnat målvaktssysslan. Han var under många år en stabil och duktig målvakt i Sollefteå GIF och har stått i division 2. Nu är han utespelare igen.
– Jag spelade ute tills jag var 17 år. Men målvakten fick rött och då ställde jag mig i målet.
Westerlund är spelande tränare i Sollefteås andralag som har en mittenplacering i fyran.
– Jag är offensiv mittfältare och har gjort sex mål så här långt. Det är kul att spela ute. Jag har fått en nytändning men är otränad.
Hur ser du på Sollefteå GIF för närvarande?
– Det finns någonting nu. Jag hoppas att vi kan göra en liknande resa som Friska Viljor gjort. De har jobbat med spelare från orten.
Kristoffer Westerlund hoppas att Sollefteå GIF har en långsiktig plan med sin verksamhet. Och att klubben strävar efter att nå division 2 igen.
– Det skulle vara kul om vi nådde tvåan med övervägande spelare från bygden.

Westerlund gillar också Kramfors-Alliansens sätt att jobba under de senaste åren där man byggt upp en stomme med egna produkter.
– Men jag gillar inte deras sätt att spela. Men Johannes Thelin har en väldigt bra precision på sina långbollar. Det ska bli spännande att följa kampen om andraplatsen i division 3 mellan Kramfors och Gottne.
– Jag tror att FV är den enda föreningen i Ångermanland som kan nå division 1 på herrsidan.
Vem är Ångermanlands bästa spelare?
– Joel Åman (Anundsjö) om han är helt skadefri. Men Joel måste göra mer mål.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *