Så här slutar bottenstriden i division 2

Avgörandets stund är inne. Sex omgångar är kvar i division 2 Norrland. I värsta fall ryker två av våra tre ångermanländska lag. Jag räknar bort jumbon Ånge trots att det tagit sju poäng på de tre senaste matcherna. Avståndet (8 poäng) är för stort till kvalplatsen.
Skellefteå och Gällivare/Malmberget kan känna sig säkra. De är sex poäng före Strömsbergs på kvalplats.
Efter mina uträkningar kommer Friska Viljor att stanna på 30 poäng, Strömsbergs 27 och Anundsjö 21. Anundsjö ramlar ur och Strömsbergs måste kvala för att behålla platsen i tvåan.
Tabelläget just nu
11) Friska Viljor -20 22
12) Strömsbergs -12 18
13) Anundsjö -30 15
Friska Viljors återstående matcher: Skellefteå (h), Sandviken (h), Strömsbergs (b), Timrå (h), Anundsjö (h), Boden (b).
Kommentar: Att FV har fyra hemmamatcher kvar är positivt. Och de ska möta Strömsbergs borta som ligger på kvalplats i dagsläget. Jag är övertygad om att Friska Viljor kommer att plocka de poäng som krävs för att greja nytt kontrakt. Rasmus Engström gjorde comeback efter skada i förra omgången och var pigg. Att lagets bäste målskytt (7) är tillbaka betyder mycket. Mitt tips är att FV tar åtta poäng till och stannar på 30 poäng. Det blir en poäng mot Skellefteå och Strömsbergs. Segrar mot Timrå och Anundsjö.
Strömsbergs: Boden (b), Timrå (b), Friska Viljor (h), Morön (h), Valbo (b), Söderhamn (h).
Kommentar: Strömsbergs har haft en helt okej höst, elva poäng på sju matcher. Laget tog sju poäng på 13 matcher under våromgången. Kan Strömsbergs ta en del poäng på de två kommande matcherna blir hemmamötet mot FV en nervbitare. Strömsbergs samlar ihop nio poäng till efter vinster mot Morön och Söderhamn. Och kryss mot FV, Timrå och Valbo. Strömsbergs får 27 i slutpoäng efter 26 omgångar. Det blir kval för Strömsbergs och där kan laget få möta Kramfors-Alliansen som är tvåa i division 3 mellersta Norrland.
Anundsjö: Sandviken (h), Boden (b), Hudiksvall (h), Gällivare/Malmberget (h), Friska Viljor (b), Ånge (h).
Kommentar: Anundsjö förlorade nyligen borta mot Strömsbergs. Där försvann möjligheten till att hänga kvar i tvåan. Det avslutande programmet är nämligen för tufft. Anundsjö ställs mot topplagen Sandviken och Hudiksvall. Visserligen har Bredbynlaget bottenkollegorna Gällivare och Ånge kvar, men det räcker ändå inte. Dessutom har Anundsjö en usel målskillnad. Anundsjö åker ner i division 3. Klubben har spelat i norrtvåan sedan 2004. Anundsjö tar ytterligare sex poäng och stannar på 21.
⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️
På lördag kan Kramfors-Alliansen ta ett större steg närmare kvalet till division 2. Allehanda.se TV-sänder Kramfors-Frösö direkt från Kramfors IP. Sören Häggkvist kommenterar tillsammans med experten Andreas Elfving som bland annat varit spelare och tränare i Friska Viljor och tränare i Gottne.
Om Kramfors tar andraplatsen väntar först dubbelmöte mot tvåan i division 3 Norra Norrland. Det blir Täfteå eller Bergnäset. Går Kramfors vidare väntar tolfteplacerade laget från division 2 Norrland.
⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️
Apropå Kramfors så är klubbens damlag Kramfors/Frånö nära att vinna division 3. Laget har ett fantastiskt publikstöd. 153 åskådare i snitt är en siffra som många herrlag i division 2 och 3 har svårt att uppnå.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *