Grattis KB 65 och jag gläds med Dick Näslund

Det känns så rättvist och kul att KB 65, Köpmanholmen/Bjästa, gått upp i division 3. Det betyder ett ännu större lyft för fotbollen i bygden med omnejd. Fler ungdomar kommer att vilja försöka ta sig till a-laget. Det har alltid funnits ett stort fotbollsintresse i Köpmanholmen/Bjästa. Men nu blir det ännu mer snack på byn, och räkna med ett välfyllt Forssvallen nästa år.

Jag var inte på plats på Skyttis i dag. Det var min kollega Adam Göransson och han berättar att flera hundra KB-supportrar firade med laget efter 2–0 segern mot Friska Viljors andralag.
Jag unnar verkligen tränaren Dick Näslund den här framgången. Han har längtat efter att vinna fyran med sin moderklubb. Näslund har tagit hem serien tidigare, det med Hägglunds IoFK.

KB 65 har väntat länge på att gå upp i division 3. Man var där som nykomling 1988 men sejouren i trean blev bara ettårig. Därefter har KB 65 hållit till i fyran och femman.
Att KB 65 lyckats med detta i år beror på att man har fått spelat ihop laget under några år. Och nästan alla är från Köpmanholmen och Bjästa. KB 65 har stått för en positiv fotboll där man försökt hålla bollen efter marken.

Men om det inte bara ska bli en säsong i division 3 igen krävs det att klubben förstärker.

Division 3 mellersta Norrland kan bli en ”Ö-viksserie” nästa år. KB 65, Gottne, Anundsjö, Björna och Friska Viljor. Anundsjö är inte ur division 2 än men jag tvivlar starkt på att Anundsjö grejer detta nu. Avståndet fram till Strömsbergs på kvalplats är sex poäng och dessutom har Anundsjö en betydligt sämre målskillnad.

Friska Viljor kan än så länge avgöra detta på egen hand med fem omgångar kvar. Men nu är FV endast en poäng före Tierplaget. I nästa omgång ställs FV mot serieledande Sandviken och Strömsbergs har Timrå borta. Därefter ska FV möta Strömsbergs borta. Och i näst sista omgången är det Ö-viksderby på Skyttis. Det är upplagt för en spännande avslutning i bottenstriden.

FV har sex raka förluster och man har släppt in hela 20 mål på dessa matcher. Det blir ett snitt på 3.3 mål per match. Och när äntligen hela truppen var skadefri igen drabbades FV av en ny skada. Rutinerade mittfältaren Toby Davis klev av i slutet av första halvlek mot Skellefteå – muskelbristning i lårets baksida. Toby Davis har troligtvis spelat klart för säsongen.

Björna fick lite andrum från bottenstriden i division 3 mellersta Norrland efter storsegern borta mot jumbon Kubikenborg. Nu ska det mycket till om nykomlingen Björna missar detta. Björna har sex poäng tillgodo på Stöde som ligger på kvalplats – tre omgångar är kvar. Björna har visserligen seriesegrarna IFK Östersund och Gottne kvar att möta. Gottne är ute efter andraplatsen som innebär kval till division 2. Björna möter mittenlaget Gimonäs hemma i sista omgången. Stöde har bland annat kvar att möta Sollefteå på bortaplan. Sollefteå ligger strax bakom Björna och fjolårets division 2-lag är fyra poäng före Stöde.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *