Det får inte bli åttonde raka förlusten på lördag

”Detta kommer att ordna sig, vi är inte oroliga”. Så har det låtit från tränare och spelare i Friska Viljor under hösten. Nu är FV uppe i sju (!) raka förluster. Jag är orolig. Att Josip Pavic inte ska prata i negativa ordalag är nog klokt av honom. FV är nykomling och laget innehåller en del unga spelare som inte varit på den här nivån tidigare. Men jag är säker på att Pavic är orolig nu när avståndet till de bakomvarande lagen minskat rejält på sistone.

Friska Viljor hade en lyckad våromgång. Det blev 18 poäng på de 13 första matcherna. Starten på hösten var bra, oavgjort hemma mot Valbo och seger borta mot Söderhamn. Kanske blev spelarna lite för bekväma sedan, man trodde att kontraket var så gott som säkrat och man slutade jobba 100 procent som ett lag som varit framgångsreceptet tidigare. Och ju fler förluster desto mer började man fundera. Det enkla och självklara gör man inte längre på planen, och osäkerheten sprider sig i gruppen.

Spelmässigt har det sett helt okej ut i vissa matcher under hösten, men FV har läckt oerhört mycket bakåt. Försvarsmässigt har det inte varit bra, 23 insläppta på de sju senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Åttonde förlusten i rad får inte komma på lördag.

Det är skarpt läge nu för FV. Strömsbergs från Tierp står för motståndet på lördag. Strömsbergs är på kvalplats, en poäng bakom FV, och efter helgens matcher återstår tre omgångar i division 2 Norrland.
FV har kvar att möta Timrå och Anundsjö hemma på Skyttis och Boden borta. Strömsbergs schema: Morön (h), Valbo (b) och Söderhamn (h). Samtliga tre lag huserar i mitten av tabellen.

Efter Anundsjös bortaseger mot Boden i lördags finns det ett litet hopp för Anundsjö som inte lär ta några poäng på lördag. Hudiksvall som jagar seriesegern besöker Olympia. Anundsjö har sedan bottenlaget Gällivare/Malmberget hemma, FV borta och säsongen avslutas hemma mot jumbon Ånge. Anundsjö är i dagsläget tre poäng efter Strömsbergs och Anundsjö har en betydligt sämre målskillnad än Strömsbergs. Ska Anundsjö fixa detta än en gång tack vare en superspurt? Man gjorde det 2009 och förra säsongen. Tre segrar kan räcka.
⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️
Bik spelar säsongens viktigaste match på lördag. Om Härnösandslaget ska ha en minsta chans att greja nytt kontrakt i norrettan måste det bli seger hemma mot Alvik. Alvik är fyra poäng före Bik. I sista omgången ställs Bik borta mot tabelltrean Morön, medan Alvik möter mittenlaget Mariehem på hemmaplan.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *