Denna blogg fungerade som tändvätska

Hörde att Ronny Dahlberg, assisterande tränare i Anundsjö i år, använde denna blogg för att peppa spelarna inför slutdelen av säsongen. ”Detta ska inte hända”, sa han eftertryckligt sedan han läst upp vad jag hade skrivit. Med en handfull omgångar kvar av division 2 Norrland gick jag igenom bottenlagens återstående matcher och kom fram till att Anundsjö skulle åka ur – och det ganska rejält. Men Anundsjö tog fram något igen som klubben visat flera gånger förut under höstomgången.
Det finns något speciellt i denna klubb från Bredbyn, viljan och styrkan att alltid komma tillbaka när det ser som mörkast ut och nästan alla räknat ut dem.
Anundsjö plockade tio poäng på de fem sista seriematcherna. Och sedan fick Anundsjö stopp på Petter Thelin som gick mållös från de två kvalmatcherna som lockade nästan 2000 åskådare! Drygt 900 på varje match.
Magnus Bild har gjort ett bra jobb i Anundsjö. Han tog över som huvudtränare sedan Sergiu Tanurchov lämnade tidigt på säsongen. Har fått höra att Magnus Bild troligtvis inte kommer att fortsätta i Anundsjö. Om det stämmer är det inte bra att klubben återigen byter huvudcoach. Det skulle innebära den fjärde på två år. Lennart ”Kral” Andersson fick sparken efter sju omgångar 2015. Nämnde Tanurchov tog över och sedan blev det Magnus Bild.
Kramfors kommer säkert tillbaka, klubben vill upp i tvåan, och om man lyckas behålla Petter Thelin och resten av stommen slåss Kramfors och Friska Viljor om seriesegern nästa år. Men har svårt att tro att Petter Thelin blir kvar i division 3 ännu en säsong. Han vill spela högre upp. För några år sedan var han i division 1, utlånad från Malmö FF, men Petter Thelin kommer att vara mycket noggrann när det gäller klubbvalet. Han har tidigare sagt att det ska kännas rätt till hundra procent så att han är övertygad om att miljön stimulerar hans utveckling som fotbollsspelare.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *