Därför valde Rasmus Engström Sollefteå GIF

Friska Viljor ser ut att förlora en handfull spelare. Inget konstigt med det eftersom laget åkte ur division 2. Men samtidigt har det inte kommit sådana signaler från ledningen.

Finns det klubbar som kan locka med lite pengar gör det givetvis extra intressant för en spelare. Även om det inte handlar om ”fantasisummor” eller Danne Johansson löner… så blev det nog ett ganska lätt beslut till slut för Herman Johansson. Sedan spelade det nog in rätt mycket att Jerry Carlström tagit över som tränare för Bredbynlaget. Carlström tränade Herman Johansson i Friska Viljors U17 för några år sedan. Att Anundsjö är i en serie högre upp än FV hade såklart betydelse också.

Gör Herman Johansson en kanonsäsong i AIF får han säkerligen anbud från klubbar i division 1 eller högre. Om han själv är mogen för det och vill röra på sig. Det var länge sedan jag sett en större bollbegåvning på dessa breddgrader. Herman Johansson blir 20 år nästa år. Det ska bli intressant att se samarbetet mellan Joel Åman och Herman Johansson i Anundsjö. Finns stora chanser till succé.

Att Rasmus Engström, Friska Viljors bästa målskytt de senaste åren, skulle hamna i Sollefteå GIF, FV:s seriekollega, kom som en stor överraskning för mig.

”Anledningen till att jag byter till Sollefteå är att jag vill ha ett miljöombyte. Vill se hur mycket jag kan utvecklas i en ny miljö och sen så känner jag Andreas Persson som är tränare i Sollefteå (han tränade mig i Ångermanlands landskapslag) och tycker att han är bra”, skriver Engström i ett SMS.

Anfallaren och yttermittfältaren Rasmus Engström, 20, gjorde tre säsonger i FV. Det blev 37 mål på 48 seriematcher, åtta av dem kom i division 2 på 14 matcher.

Rutinerade Johan Vestin, 34, har skrivit på för Gottne, en annan konkurrent till FV. Niclas Håkansson, 20, spelintelligent mittfältare i FV, kan också hamna i Anundsjö. Division 2-laget Härnösands FF är också intresserade av Håkansson.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *