Bäst i Ångermanland 2014 – nu tvingas han sluta

Förre FV-spelaren Gideon Tinat från Nigeria kan hamna i division 3-laget Gottne.

– Det är för tidigt att säga något om det men vi har inte uteslutet honom. Men vårt prio är att fortsätta samarbetet med LFE där vi erbjuder spelare utbildning i en svensk förening. Det kommer att komma en eller två spelare från England, säger Gottnes sportchef Mats Falck.

LFE står för League Football Education. Gottne har hämtat spelare från den engelska spelarorganisationen tidigare.

Mittbacken Gideon Tinat spelade fem, sex matcher med Friska Viljor i division 2 förra säsongen.
– Han tränar med Vasalund nu och har match mot Carlstad United i morgon (läs lördag). Lag från division 1 och 2 har visat intresse för Gideon. Men händer inget kan det bli Gottne, säger agenten Martin Strömberg som jobbar för Scandinavian Football Management.

XXXXXXX

Björna, som är ett av fyra Ö-vikslag i trean, har drabbats av ett avbräck. Försvararen Anders Dahlbäck, 25, måste sluta med fotboll på grund av skada. Han kom till Björna förra säsongen.

Innan dess hade Dahlbäck gjort sex säsonger i division 2-laget Anundsjö där han var lagkapten. Bredbynlaget slutade tvåa vid två tillfällen under Dahlbäcks tid i klubben. Dessförinnan spelade han två säsonger i Friska Viljor i division 2. Moderklubb är Domsjö där Anders Dahlbäck debuterade i division 4 som 15-åring. Han blev utsedd till Ångermanlands bästa herrspelare 2014.

– Det är tråkigt för oss men mest tråkigt för Anders, säger Björnas tränare Tommie Andersson.

Intervju med Anders Dahlbäck kommer inom kort.

XXXXXXXXXX

Friska Viljor öppnar dörren för alla barn och ungdomar som vill spela fotboll. Det handlar om tio lördagar mellan 14-17 och platsen är Parkskolans Sporthall. Spelare från Friska Viljor kommer att vara ledare.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *