Anundsjö har blivit ”mini Modo”

Tiderna förändras. Anundsjö har nu tre engelsmän i truppen. För några år sedan var det otänkbart. Jag är bekymrad över lagbygget som känns panikartat och vingligt.

Men saker och ting har visserligen förändrats för Anundsjö. Herman Johansson lämnade plötsligt sin nya klubb bara efter bara någon månad. Tanken var att Johansson skulle bli Anundsjö stora stjärna bredvid Joel Åman. Men Johansson gick tillbaka till Friska Viljor. Han uppgav att det var personliga skäl som var anledningen till att han lämnade Anundsjö.

Joel Åman vill spela högre upp och har provtränat med Skövde i division 1. Nu ser det väl ut som att Åman stannar i Anundsjö – ett tag till i alla fall.

Tillgången på spelare tunnas ur, både när det gäller närproducerat och från övriga delar av kommunen, och Anundsjö får det tuffare att sy ihop en slagkraftig trupp som har möjlighet att bråka med lagen på övre halvan i division 2 Norrland. För det är dit man vill igen. Anundsjö har kommit åtta och tolva de två senaste säsongerna. Just i år har det blivit extra stor konkurrens om spelare i Örnsköldsvik eftersom fyra lag återfinns i division 3.

Tycker att Anundsjö inte har den stabilitet och trygghet som kännetecknade klubben tidigare. Man är på väg att tappa sin identitet. Saker som görs nu känns inte genomtänkta. Man saknar struktur och ordning.

Andra saker som förändrats är att inga spelare gick från Friska Viljor till Anundsjö den här gången när FV ramlade ur division 2. När FV åkte ur norrtvåan 2009 hamnade halva laget i Anundsjö. Nu är det annan struktur och organisation i FV. Det är stora skillnader jämfört med hur det såg ut 2009.

Kan bara hoppas att Anundsjö lyckas få ihop ett lag som kan husera på övre halvan. Men jag är tveksam. Anundsjö börjar kännas som ”mini Modo”, det vill säga en klubb som byter tränare ofta och har stor spelaromsättning.

Publicerat av

Sören Häggkvist

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *