Härnösands FF klasser bättre än Anundsjö

Det är läge att fördjupa och koncentrera sig på våra två herrlag i division 2 Norrland. Var står Härnösands FF och Anundsjö IF någonstans med två veckor kvar till seriepremiären? Om man ska göra någon jämförelse efter söndagens träningsmatch på Skyttis i Örnsköldsvik så är Härnösands FF några klasser bättre än Anundsjö i dagsläget. Trots att Härnösands FF saknade sex spelare på grund av sjukdom och skada var man klart bättre än Bredbynlaget. Det var för övrigt Härnösands enda träningsmatch mot ett division 2-lag den här säsongen.

4–1 blev det efter 1–0 till Härnösands FF efter första 45 då HFF dominerade kraftigt och borde ha gjort några mål till. Leo Groza i Anundsjös mål var skicklig. Att Härnösand hade medvind i första bidrog väl en del till att man var så överlägset. Anundsjö slarvade mycket och tappade boll på farliga ställen. Spelet blev lite jämnare i andra halvlek, men Härnösand hade kommandot och visade betydligt bättre effektivitet än i första. HFF brände mycket mot Gottne förra helgen (0–1) så det var givetvis viktigt att man fick i gång målskyttet när seriepremiären börjar närma sig.

Det blåste kraftigt på Skyttis (nästan storm) som ställde till problem för spelarna. Men jag tycker att Härnösands FF spelade fin fotboll där man försökte rulla efter marken, och vi fick se en del fina kombinationer. Gillade yttermittfältaren Araya Zerai som gjorde två mål. Han var snabb och teknisk. Anundsjös nye ytterback Nathan Mills hade fullt upp. Innermittfältaren Slava Koidan stark och snabb.
Härnösands FF har hittat ett starkt mittbackspar i Gustaf Nordqvist, ny från Brage, och Tinat Gideon från Nigeria som gjorde några matcher med Friska Viljor i slutet av fjolårssäsongen i norrtvåan.

HFF har tränat mycket ”possession-spel” under ledning av nye tränaren Anatoliy ”Tolik” Ptashnyk. Tolik har spelat i flera klubbar i Ångermanland under drygt tio års tid. Tolik vill att hans HFF ska spela likt man gör hemma i Ukraina.

Härnösands FF har haft en stor spelaromsättning sedan i fjol då laget kom fyra i norrtvåan. Man har bytt ut hela tio spelare. Genomsnittsåldern har sjunkit markant från 26,2 till 22,3 år. Dock har talangfulle Mohamed Daouadi (född 2000) återvänt till Älgarna. Han har imponerat i distriktslaget som är framme i semifinal i PostNord Cup och 6 juni väntar semifinal mot Stockholm på Lidingö i Stockholm.

Anundsjö var så gott som ordinarie mot Härnösands FF. Några startspelare vilade i första halvlek, mittbacken Glenn Vettersand och anfallaren Joel Åman. Även Anundsjö har en ny tränare, Jerry Carlström, och det tar säkert ett tag innan spelet sätter sig eftersom en del nya kommit in på sistone.

Jag var nyfiken på Jordan Wilson. Unge engelsmannen nätade två gånger i debuten när Anundsjö vann med 3–1 mot seriekollegan och tippade topplaget IFK Timrå förra helgen. Enligt uppgifter hittade Wilson och Joel Åman varandra bra då. Wilson gjorde mål igen i röda tröjan då han kvitterade till 1–1 i andra halvlek. Wilson är snabb och duktig på att hamna i rätta positioner för att avsluta. Han hade även ett skott i ribban. I första syntes Wilson nästan ingenting eftersom HFF ägde spelet.

Det händer även mycket på spelarsidan i Anundsjö. I lördags kom Christoffer Forsell till Örnsköldsvik. Han tog själv kontakt med Anundsjö. Nu ska Forsell provspela för Bredbynklubben. Han spelade andra halvlek mot Härnösands FF. Det finns helt klart kvaliteter i grabben, för han rörde sig kvickt och var god vän med bollen. Såg ut att behärska passningsspelet på ett bra sätt. Forsell var på innermittfältet. Christoffer Forsell är från Stockholm och har spelat för AIK i pojk- och juniorallsvenskan, Botkyrka och Ekerö i division 2 och Rågsved i division 3. Senast kommer han från en fotbollsakademi i Mexiko.

Anundsjö hade en mycket ung backlinje i första halvlek. Glenn Vettersand (han är en bit över 30) kom in i andra halvlek och höjde genomsnittsåldern en hel del.

Härnösands FF återvänder till Skyttis nästa helg då Friska Viljor väntar i DM-semifinal. Segrarna möter Sollefteå i finalen.

Division 2 Norrland startar 8 april. Härnösands FF möter Skellefteå hemma på Högslätten. Anundsjö ställs mot Boden på bortaplan.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *