Maryan var på väg att ta examen när hon mördades

I dagens NA har jag skrivit om bombdådet i Mogadishu. Ett par citat ur inlägget:

”Maryan Abdullahi var 21 år gammal och pluggade medicin vid ett av universiteten i Somalias huvudstad Mogadishu. Dessutom arbetade hon som volontär vid ett av sjukhusen i stan. Det var för övrigt dags för examen snart. Maryans pappa hade rest till Mogadishu från London för att vara med när detta firades.

I lördags var hon på väg hem efter att ha gjort sin volontärinsats på sjukhuset. Hon satt och väntade på en buss. Just då exploderade en lastbil fullastad med sprängämnen.”

”Al Shabaab vill för allt i världen inte att vi ska berätta om en 21-årig kvinna som pluggade medicin på universitetet och som arbetade som volontär på ett av sjukhusen tills hon mördades. Eller att vi ska berätta om Västeråstjejen som efter utbildning på Gotland åkte till Somalia och startade landets första osttillverkning.”

Hela artikeln kan du läsa här. 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *