E-post med onda avsikter skapar problem

Härnösands Kommun och säkert även andra har den senaste tiden drabbats av en hel del e-post från utlandet och då främst från Asien, där avsikten är att ställa till med problem med servrarna, detta har medfört att spamfiltret aktiverats, vilket får till följd att oskyldiga som använder sin e-post för att skicka viktiga meddelanden och annat arbetsmateriel, där e-poständelsen blandannat är org har fått problem att kommunicera med uppdrtagsgivare och andra. Givetvis är det bra att hög säkerhet råder för att undvika stora och dyra serverkrachar och datahaverier, men det är tråkigt och frustrerande att detta skall behöva drabba oskyldiga, vilket de som skickar sådan post borde tänka på.

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

5 reaktioner till “E-post med onda avsikter skapar problem”

 1. Jomenvisst!

  – Det här är ju ett fenomen som blir allt vanligare.
  Men skall det vara någon slags censur istället?

  – Folk som lägger ”krokben” i datasystem har
  alltid funnits och växer alltmer i datasamhället,
  vore intressant att kunna få fram en medelålder
  på dom…

  Har en känsla av att det är ”småungar” som leker
  ”lattjo lajban” på nätet..
  Sen å andra hand så har vi ”gamla gnällspikar” som
  är på sitt professionella – när det gäller klagomål.

  Nej minsann fram för lite humor och roliga historier
  livet blir kortare för var dag…
  Jan Löjdström
  Härnön

  1. Om dett blir ett allt vanliggare fenomen så kanske det tyväär blir så att viss sensur blir nödvändig,då sådana haverister som jag talar om ställer till det onödihgt för oskyldiga männsiskor som har sin dagliga inkomst i ett arbete och där datorer och e-post är ett oundbärligt och oundvilkigt arbetsredskap, dessutom kan ett haveri bli mycket kostsamt för den enskilde, vilket jag hopas att både du och jag förstår,och min förhoppning är att du inte tar dessa haverister som sätter kkrokben för oskyldiga i försvar

   Andreas Menzel

 2. Om detta är småungar som du säger, så skall de lära sig att låta bli det som är olagligt och kan ställa till det för en stor gtrupp av människor som har kommunikationen=E-posten som en del i sitt arbete, och om du anser att mitt inlägg utgörs av gnäll så försvarar du haverister,och det kan inte vara din mening, för ett datahaveri kostar i regel många tusen ja i värsta fall 10 000-tals kronor att reparera, något dessa haverister inte tänker på och inte heller behöver betala själva om man inte kan spåra dessa vill säga.

 3. Jag försvarar inte som du kallar ”haverister” det verkar vara
  en öm tå man trampat på… ordning och reda, kontroll, protester mm mm
  Haverister finns det många slag av och själv tycker jag du är en av
  dom största ”haveristerna” har ju problem med det mesta som rör
  sig i allmänheter bl.a

  1. Vad bra . Då ärt vi överens om att sådana dumheter skall stävjas så att både du och jag kan leva ett normalt liv, som inte skall kosta oss 1000-lappar i reparationer när datorna havbirerar på grund av haverister eller småungars lek.
   När jag var barn fick man lära sig vad som var rätt och fel och vad som var ditt och mitt,så tycks inte vara fallet idag och därmed har förmodligen dessa haverister fötts,alltså det är föräldrarnas ansvar att se till att deras tellingar inte ställer till med eleände för oskyldiga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *