Härnösands Handelsområde Ankaret en sakta död för handeln i centrum

Sedan något år har Härnösand ett liknande handelsområde som Birsta i Sundsvall fast i mindre skala, detta handelsområde heter i dag Annkaret ett namn som nog ingen vet varifrån det kommer. Hade varit bättre att döpa det till de förslag som undertecknad hade nämligen Stora olyckan, för olycka är precis vad stora handelsområden är för handeln i innerstäderna, då stora handelsområden just på grund av des storlek läggs utanför stadskärnan så även i Härnösand , och frågan är väl hur länge vi har någon stadskärna kvar att tala om, nu säger säkert vissa å nej inte denne bakåtsträvare, bakåtsträvare är nämligen vad klarsynta människor bruka kallas för, men faktum är att just Birsta i Sundsvall har haft och har problem med att affärer försvinner, nej låt småskaligheten leva och växa och ge därmed de små städerna en chans till överlevnad.

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

3 reaktioner till “Härnösands Handelsområde Ankaret en sakta död för handeln i centrum”

  1. Jag bryr mig inte om affärer flyttar ut från centrala Härnösand, det enda jag bryr mig om är att få fler verksamheter att välja Härnösand vilket är precis vad som händer nu. Byggmax på höjden, Järnia vid Ankaret är bara två exempel på verksamheter som gör att jag slipper åka till Birsta för att handla det jag vill till ett rimligt pris. Det gäller att skapa konkurrens i staden så inte fastighetsägarna kan plocka ut svinhöga hyror för sina lokaler i centrum. DÄR har du anledningen till att folk byter lokal, inget annat.

    1. Svar till mattias.
      Hej matias.Tråkigt att du inte bryr dig om Härnösands Centrum och des framtid.Vad dub bryr dig om att få går tyvärr inte att utläsa i din kommentar, men eftersom du inte tycks bry dig om Härnösands Centrums framtidså har du ju egentiggen ingen anledning att kräva någonting heller.Ett är dock klart att ett handselsområde med des läge förutsätter att man är bilburen,vilket jag och många fler inte är,då Centrumlinjen till stor del tycks utnyttjas av ungdomar som inte behöver ta sig till något Handelsområde för att göra sina veckoinköp.

    2. Tråkigt att du inte bryr dig om om affärer flyttar från centrum, detta tyder på att du är bilburen och inte bryr dig om de som inte är det, samtidigt tycks du inte värna specielt mycket om BHärnösands Centrums framtid med ditt aggerande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *