Att bilda region med västerbotten är det enda sättet att rädda vården i Västernorrland

Att bilda region med Västerbotten är det enda rätta allternativet för att rädda vården i Västernorrland,så låt förståndet och förnuftet råda och gör som de 17 öviksläkarna föreslår för patientternas bästa. Nämliggen att bilda region med Västerbotten och Norrbotte, även om stora enheter inte är att föredra, så finns i nuläget inget annat allternativ,eftersom Landstinget i Västernorrland tycks ha abdikerat för länge sedan.

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

7 reaktioner till “Att bilda region med västerbotten är det enda sättet att rädda vården i Västernorrland”

 1. Det finns ett mycket enklare sätt att rädda vården. Sjukvården kan börja följa lagen och erbjuda lågkolhydratkost till diabetespatienter.

  Lågkolhydratkost befanns av Socialstyrelsen 2008 vara ”förenligt med vetenskap och beprövad erfarenhet” vid behandling av övervikt och diabetes. Sjukvården underlåter att erbjuda det alternativet, trots att många diabetespatienter kan bli medicinfria på några dagar med metoden och trots att detta skulle spara oerhörda summor i landstingen budgetar. Där med bryter också vården mot patientsäkerhetslagen och det är bara en tidsfråga innan detta handlande blir föremål för grupptalan.

  Sjukvården tycks vara styrd av egenintressen knutna till läkemedelsindustrin, egenintressen som bara ropar på mer skattemedel.

  400 000 personer är diagnosticerade med diabetes och ytterligare 600 000 beräknas vara prediabetiker. En tickande bomb.

  1. Jag tycker att hela vården i Västernprrland tycks utgöras av en tickande bomb, så skall den inte brisera inom kort bör man snarast lägga ned Landstinget.

  1. Bäste Frank Nilsson!
   Vet inte vad du menar med att det tar märkvärdigt lång tid att kommentera inlägget, egentrliggen finns välk inte så mycket annat att säga än att skall vi räddfa vården i Västernorrland och Härnösand , så finns bara ett allter´natinv nämliggen att lägga ned Landstinget och släppa fram annan huvudman, att jag inte hinner kommentera i din önskade tak beror på att jag har ett arbete att sköta, och det går före allt annat.

   1. Jag skrev att det tog lång tid att moderera inläggen, inte att kommentera dem.
    Varför skulle en region med Västerbotten rädda vården i Västernorrland? Västerbotten lägger ju redan ned vård i Dorotea och Åsele. Varför tror du att vi blir något annat än ett nedläggningsbart bihang till Västerbotten?

    1. Bäste Frank Nilsson!
     Jag ber om ursäkt för mitt missförstånd, har inte riktigt klart för mig vad du tyckte tog lång tid.

 2. Bäste Frank Nilsson !
  Av de olika allternativen. är det ena pest och det andra kolera, med detta menar jag att pesten är att lägga ned vården som man gör i Västernorrland , medan koleran är att frakta människor hit och dit eller ännu värre, när en svårt sjuk männoska skall ligga hemma och vänta medan ambulansen ringer för att kolla om och var det finns plats, medan vi hade Härnösands Sjukhus fanns det alltid någonstans att ta vägen vid akut sjukdom, utan att man bejövde ringa samtal hit samtal dit för att försöka att få tag i en plats åt en patient, idag ser sittuationen annan ut, i dag skall Sundsvalls Sjukhus, rent befolkningsmässigt kunna ta emot ca 27 000 innevånare. aältså Härnösands Kommuns samtlig befolkning, detta klarar d e inte och därmed menar jag att vårdgarantin starkt äventyras om Landstinget får fortsätta sin framfart på de sätt de har gjort hittills och allt jämt tycksgöra, så uttrycket patienten i centrum kan vi snart glömma, om Landstinget i Västernorrland får fortsätta på sin inslagna bana.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *