Ny sparchock på 399 miljoner för Landstingsvården i Västernorrland

I dag kan vi åter läsa om en ny sparchock på 399 miljoner kronor. Frågan är bara vad de skall spara på denna gång, för nu har ju Landstinget som bekant totalhavererat vården i Härnösand och snart sagt i hela Västernorrland, så nu får man väl ta till med osthyvelprincipen inom de egna väggarna inom administrationen på Landstingets Kansli i Härnösand, avsätt ett antal höga chefer till att börja med, fortsätt sedan med att skapa en betydligt mindre administration, som kan inrymmas i de tomma lokalerna vid Härnösands Sjukhus. Avyttra fastigheterna på Storgatan 1 nuvarande Landstingskansliet och Sessionssalsbyggnad. Avyttra all verksamhet som inte har med vården att göra, avveckla Landstingets Kulturförvaltning och överför denna verksamhet till Kommunernas kullturförvaltningar. Överför infrastrukturfrågorna till Trafikverket. Ja listan med förslag till åtgärder för att komma till rätta med Landstinget ständiga ekonomiska problem kan göras hur lång som helst. Ett är dock klart att vården måste få mer resurser för att klara de alltjämt ökade behoven, då våran befolkning blir allt äldre och därmed ökar behoven av vård. Förvånansvärt att Landstinget i Västernorrland fortfarande har de som vill arbeta inom vården, en beundransvärd personal.

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *