Traffiksäkerhet

Läser i dagens tidningen Ångermanland att polisen i Ångermanland tagit minst 258 fortkörare i Länet under påskhelgen, och man frågar sig vad och hur dessa fortkörare tänker, tänker de inte på att oförutsedda situationer kan dyka upp i form av andra trafikanter, som inte har samma eld i baken som dessa fortkörare, eller är körkortet så litet värt så att det inte spelar någon roll om man tappar detta under någon eller ett par månader.Har vi för korta spärrtider eller är bötesbeloppen för låga ? Ja någonting är ju uppenbarligen inte tillräcklig för om vi hade regler som vore tillräckligt avskräckande så skulle ju trafiken behöva flyta mycket lugnare, och därmed kunna vara mycket säkrare för alla oskyddade medtrafikanter i form av fotgängare med flera grupper som kan komma i vägen för dessa fartdårar. Med dessa fardårar blir det också alltjämt svårt att uppnå den av Trafikverket eller tidigare Vägverkets   efterlängtade mål om en nollvisionen vad gäller skadade och döda i trafiken.

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *