Patientnämnden i Västernorrland och des uppgift.

Landstingets Etiska nämnd patientnämnden borde ha fullt upp att göraLandstingets patientnämnd Etiska nämnden, skall se till att stödja patienter inom Sjukvården och tandvård som enligt lag skall bedrivas utav Landstinget. och som Landstinget bedriver sin vård i dag borde denna nämnd ha fullt upp att göra med att hjälpa patienter till rätta när Landstinget gör fel. Dessa borde även se till att patienter inte kommer i kläm när Landstinget till följd av påstådda ekonomiska problem inte kan efterleva kraven på nära och säker vård, vilket inträffar flera gånger dagligen, till följd av de nedskärningar som ständigt drabbar den allt mera hårdare belastade vården till följd av överbeläggningar samt ,långa väntetider och onödigt långa transporter vid svåra sjukdomar, Etiska nämnden borde även trycka på att Landstinget som huvudman för en så viktig funktion som vården utgör skall se till att få fram de sedan åratal efterlysta dokumenten Konsekvensbeskrivning samt kostnadsanalyser för alla avvecklingar inom vården, något som alltid drabbar patienten och således utgör en etisk fråga och säkerhets fråga i frågan om patientens säkerhet, något som måste anses vara i stor fara med de ständigt krympande resurserna som vården tvingas utså trots en lika ständigt ökande belastning, och frågan är väl om inte patientnämnde borde bestå av personer utanför Landstingets verksamhet, dock med god kännedom om vad som händer inom Landstinget och vården, allt för att stötta patienten på bästa sätt.

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

2 reaktioner till “Patientnämnden i Västernorrland och des uppgift.”

 1. Behöver hjälp med att söka fonder

  min dotter behöver vård för
  100% handikappande tvångssyndrom

  Kramförs öppenpsyk har inte kompetensen
  vi försöker slåss för att hon ska få det utomläns
  OCD-centret i Uppsala har hennes mångåriga husläkare remitterat till
  sen ett år tillbaka

  kramfors sa då nej
  de ville uttömma sina resurser först

  vi anser nu att de gjort det ett år senare

  500 000 kr kostar 3 mån på
  OCD-centret
  Vi håller på att driva detta

  men vill oxå söka fonder

  Kan du hjälpa oss?
  Till vilken kostnad?
  Jag har fondernas adresser men inte kraften

  1. Bästa Lena Andersson
   Till att börja med vill jag tacka dig för din fråga och ditt förtroende att be mig om hjälp.Jag arbetar åt Härnösands Kommun med att sammanställa och uppdatera flera databaser ned fonder och stipendier, däribland fonder för just den målgrupp som du efterlyser, men jag känner att jag inte har de kunskaper rent juridiskt och praktiskt, för att bistå dig med den hjälp som du efterfrågar och så väl behöver i din/eran situation.
   Den hjälp jag skulle kunna bistå er med är att rekommendera er att söka fonder, då det finns en uppsjö av fonder för just det du efterfrågar, mitt råd är vidare att ta hjälp av kurator eller psykolog som brukar ha goda kunskaper i att formulera ansökningar.
   De möjliga sökvägar som finns bifogar jag i mitt svar till dig/ er och önskar er lycka till.

   Elsa och Arvid Nilssons stiftelse Psykiskt Sjuka Alla
   Diana Fabians Insamlingsstiftelse för socialt och psykiatriskt bistånd Psykiskt Sjuka Alla Sverige Utland
   Stiftelsen Bengt och Karin von Willebrands minnesfond Psykiskt Sjuka Barn Ungdom
   Anna-Britta Gustafssons stipendiestiftelse Psykiskt Sjuka Forskning
   Birgit och Sten A Olssons Stiftelse för forskning kring psykiska handikapp Psykiskt Sjuka Utbildning Utveckling Forskning
   Lille Hans Psykiskt Sjuka Vård Fostra Utbildning Forskning
   Harry Eriksson och Eva Wenmalm/Erikssons Stiftelse för forskning och humanitär hjälp Psykiskt Sjuka Vård Fostra Utbildning Forskning
   Stiftelsen Autism Psykiskt Sjuka Vård Fostra Utbildning Forskning
   Hagastiftelsen Omsorg Psykiskt Sjuka Vård Fostra Utbildning Forskning
   Psykiskt sjuka
   Psykoterapistiftelsen – stiftelsen för främjande av psykisk hälsa genom psykoterapi Psykiskt sjuka Vård Forskning Utbldning
   Allan och Brita Lindquists Stiftelse för vård och stöd till Psykiskt Sjuka Psykiskt sjuka Vård Rehabilitering Habilitering

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *