Verksamhet och ekonomi

Tråkigt konstaterande

Vi i Sverige och Västernorrland vill vara bäst på många sätt och vist skall man eftersträva att endast tillhandahålla det bästa, för endast det bästa är gott nog och vi är också bra på många sätt och saker. Men slår man upp tidningen Ångermanland i dag så konstateras att vi är sämst rankade på ett antal områden. Det sägs att vi har de sämsta bilarna, men det är väl kanske inte det värsta. Vad värre är att vi dessutom ligger i botten vad gäller vården, med de längsta köerna, vi har ett hårt kanske det hårdaste trycket i landet på sluten vården, beroende på platsbristen satt i relation till efterfrågan, men vad gäller vården vill jag ge denna personal en eloge som ännu klarar av det allt hårdare trycket, vi ligger även långt ned vad gäller tillgången på platser inom äldrevården, en sektor i Sverige och Härnösand där trycket och efterfrågan alltjämt ökar men där efterfrågan tyvärr inte svarar upp mot behovet, och vad gör man då åt detta när våran befolkning lever allt längre. Inte minst med tanke på att vi bara för en kort tid sedan kunde läsa om att bland annat Socialförvaltningen i Härnösand har ett mycket bekymmersamt ekonomiskt läge vilket brukar få de största konsekvenserna för de mest utsatta grupperna, även om de enligt uppgift ska ha fått extra anslag i årets budget?

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *