Stadsfest eller inte i Härnösand ?

I dagens tidning kan vi läsa att extra pengar till hemtjänsten dröjer, och därmed drabbas också de som mest behöver denna tjänst som brukaren får betala en inkomstbasserad summa i månaden för att ha. Men med tanke på de ekonomiska problem som finns i den verksamhet som Kommunerna enligt lag är skyldiga att tillhandahålla sina medborgare, vilket inte kan anses vara fallet med en Stadsfest även om den kan vara mer eller mindre bra ur  flera synpunkter, så kanske inte ett sådant arrangemang bör stå högst på prioriteringslistan, inte minst med tanke på att detta arrangemang har tenderat att bli lite av en fyllefest, vilket kan bli rätt kostsamt för många medborgare, och förståelse för dessa rader, även andra problem har ju förekommit vilka är välkända inte minst för våra beslutsfattare hoppas på eftertanke och förståelse för dessa rader. Till sist skulle jag och säkert många med mig vilja ha besked om vad som kommer att få stryka fot vid en eventuell sponsring av en sådan tillställning ?

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

3 reaktioner till “Stadsfest eller inte i Härnösand ?”

 1. Du tycks ha någon slags ”allergi” mot stadsfesten och sådant som
  vanligt folk i allmänhet tycker är kul.
  Fortsätt och tjata om vården och allt däromkring men håll fingrarna
  borta från nöje och glädje Mr. Menzel!

 2. Hej Jan Löjdström.
  Du tycks fatalt ha missuppfatta hela diskussionen, och inte heller ha tagit del av polisens kommentarer om fjolårets upplaga av den så kallade stadsfesten, som betecknades som en blöt och stökig tillställning, som inte kan anses kul för någon, må så vara dagens arrangemang som var bra, men kvällarna måste bli bättre för att uppnå godkänt.
  Sedan gnäller du på att jag värnar om vården, ja jag skall säga till dig som jag sagt till andra tidigare. Man saknar inte kon förrän båsen är tom,. Så en uppmaning, håll dig borta från vården för den behöver du ju inte.Dessutom har du missat Kommunens hål i kassan ?
  Hoppas att du någon enda gång lär dig att förstå vad jag talar om, till sist hoppas jag innerligt att inte allt för många 100 000 avsätts till Stadsfesten, med tanke på Kommunens Ekonomi, vilket kan få allvarliga återverkningar för såväl Herr L-Ström som undertecknad och många fler, är detta din mening ? Till sist En vänlig vädjan . Tänk dig för i dina yttringar framledes, detta gynnar såväl dig som andra, och avstå gärna från att kommentera sådant du inte förstår eller har satt dig in i.

 3. Bäste Erik Hultin!
  Tack för ditt svar.
  Vad du menar med att jag skulle fäktas med väderkvarnar förstår jag inte riktigt.
  Men nog är kommunen medarrangörer till stadsfesten om jag intra vet fe, för utan kommunalt bidrag torde denna tillställning inte kunna bli av, och du liksom undertecknad är nog väl medveten om den skrala ekonomi som Härnösands Kommun i likhet med övriga kommuner tvingas tampas med, och att i det läget sponsra en sådan tillställning ekonomi är nog inget att förespråka så jag säger ja till Härnösandsdagen som infaller de närmaste dagarna, men ställer mig tveksam till fortsatt sponsring av stadsfesten, som tyvärr inte kan besökas av alla om man inte vill gå omkring med hörselskydd och inte är epileptiker och till sist är rädd om sin hälsa och hörsel. Vill ännu en gång påminna om de trevliga parkesterna på 70 och 80 talet och jag tror till och med en bit in på 90-talet dit alla kunde gå utan fara för sin egen hälsa, men nu tycks vi ha tagit efter formen av gatufest i Sundsvall så den tiden är förbi bara att beklaga att vi alla skall vara med och betala, sedan vad gäller ekonomin så blir det alldeles bestämt så att det som fattas på ett ställe måste tas från någonting annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *