Svar till Ingeborg Viksten på insändaren alla har rätt till jämlik vård.

Bästa Ingeborg Viksten I en insändare i tidningen Ångermanland onsdagen den 16 oktober 2013 säger du i egenskap av ordförande för Landstingets Hälso-primärvårds och tandvårdsnämnden säger du att vi alla som bor i Västernorrland har rätt till god och jämlik vård, att vården san åratal inte längre bedrivs på lika villkor kan inte vara något ör dig,då du säkert var med när Landstinget beslutade om den kraftiga nedskärningen  raseringen av vården i Västernorrland och Härnösand då ni utan vare sig konsekvensbeskrivning eller kostnadsanalys lade ned hela sluten vården, i Härnösand med överbeläggningar i Sundsvall och onödigt långa transporter om får till följd att patienter tvingas till onödigt långa transporter som följd, om du och övriga anser detta utgöra god och jämlik vård bör ni nog omgående ompröva erat begrepp god vård. Enligt ett löfte skulle en utveckling av rehabiliteringsvården ske, vad det vart av denna utveckling vet vi alla, det blev det inte ens en tumme, det vart i stället en radikal nedskärning av vad gäller tillgängligheten av vården i Härnösand alltså även rehabiliteringen.

Så begreppet god och lika vård är ett begrepp som Landstinget snarast skall stryka ur sitt ordval, för det är historia, det kan inte heller vara okänt för Ingeborg Viksten och övriga i Landstinget i Västernorrland att det är just god, säker och jämlik vård i Västernorrland som undertecknad har slagits för sedan åratal och allt jämt slåss för, men att förklara detta för Landstingets beslutsfattare är som att slåss med väderkvarnar och tala för döva öron, så en bättre dialogvilja från landstingets sida efterlyses snarast.

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

3 reaktioner till “Svar till Ingeborg Viksten på insändaren alla har rätt till jämlik vård.”

  1. Skulle bara säga att min kommentar som du svarade på, på allehanda.se i artikeln ”Muslimerna drömmer om en moské” var riktad till RoseBud’s kommentar. Jag kunde inte svara för att dom har stängt kommentars fältet.

    Letade efter en mail adress men fick bli här istället.

    /Bejjkon

    1. Hej Bejkon!
      Jag hade på känn att något vart fel och ber om ursäkt om det vart riktigt fel mot dig, det var inte min avsikt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *