Höga truttoarkanter gör det besvärligt för funktionshindrade

Höga trottoarkanter utan avfasning gör det besvärligt för funktionshindrade

På flera ställen i Härnösands Centrum gjordes stenbeläggningar och trottoarkanter om för ett antal år sedan, vad man missade då var att dessa skulle ha avfasats så att rullstolaar, rullatorer och permbiler skall kunna ta sig fram, idag är många trottoarkanter mellan 10 och 15 cm höga, vilket gör det mycket besvärligt för funktionshindrade att at sig fram och frågan är vad man tänkte sig när detta gjordes för ett antal år sedan och frågan är vad man tänker göra för att åtgärda påtalade brister, eftersom det handlar om gator och övergångsställen där alla skall kunna ta sig fram. Bilden är tagen på Brunshusleden i Härnösand, där kanterna är mellan 10-15 cm höga och saknar avfasningar.

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *