Stormigt protestmöte på Hullsta Gård om Sollefteå Sjukhus framtid

Under måndagskvällen hölls ett möte på Hulstagård i Sollefteå om Sollefteå Sjukhus framtid, ett möte som enligt uppgifter skall ha varit mycket hetsigt, vilket är fullt förståeligt, då hälso och sjukvården är en av våra viktigaste länkar i samhället, och med långa avstånd som i Norrland ökar även behovet till närhet till god och fungerande sjukvård. Den hetsiga stämningen känns precis igen från den tiden då turerna kring Härnösands Sjukhus vara eller icke vara var som hetast, men som jag redan sade i en tidigare insändare Sollefteåbor och övriga som omfatats av upptagningsområdet för Sollefteå Sjukhus, i Härnösand anordnades flera stora och stormiga protestmöten och en stor demonstration med ca 16000 demonstranter. Vad gjorde Landstinget? De sket i alla protester, och lade ned hela slutenvården i Härnösand, utan vare sig konsekvensbeskrivning eller kostnadsanalys med överbeläggningar i Sundsvall som följd som  numera leder till att SOS i många fall först tvingas ringa till exempelvis Sundsvalls Sjukhus för att höra om det finns plats, och platsbristen kommer inte att bli mindre vid en nedläggning av Sollefteå Sjukhus. Nej gör med Landstinget som tidigare Landstingsrådet Stig Andersson ville göra med Härnösands Sjukhus. Gör en potatisåker av kolossen Landstinget och bevara vården.

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *