Årets upplaga av Fokusmässan i Härnösand

Årets upplaga av Fokusmässan har förelagts till Härnösands Arena,en plats utan tillgång till kollektivtrafik och därmed utestänger man många som säkert gärna hade besökt detta intressanta evenemang. Varför inte ha sådana evenemang centralt beläget som tidigare år så att alla även icke bilburna kan ta sig dit? eller är icke bilburna ej påtänkta eller välkomna längre eller har de ansvariga för mässan tecknat avtal med Swebus som kör bussar var 10 eller 20 minut, Knappast? utan nu förutsätts det tydligen att man är bilburen för att besöka detta evenemang. Varför har man tänkt så kortsiktigt när man byggde denna Arena, för även icke bilburna har avsatt skattepengar till detta vansinsbygge, som kostar en massa pengar och ligger ocentralt till och alltså ej går att nå av icke bilburna, vilket utgör en stor grupp i vårat samhälle.

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

5 reaktioner till “Årets upplaga av Fokusmässan i Härnösand”

  1. Hej Kalle!
   Ja kanske dit men knappast därifrån, då bussarna säkert slutar att gå så där omkring klockan 14 så att förlägga detta arrangemang till som tidigare Härnösands teater hade varit betydligt bättre ur många synvinklar, fast du är säkert bilburen, och då brukar förståelsen för icke bilburnas åsikter vara lite svåra att förstå.

   1. 14.59 går sista bussen från högslätten mot stan på Lördag. Mässan stänger kl 15, så du misssar sista kvarten. Läste du inte tidtabellen jag skickde med förut? Det kanske är dåligt men du kan inte skriva att det inte finns lokaltrafik till Härnösands Arena.

 1. Ja denna miss må vara för i år eftersom denna hall är ny, men för en framtid och fortsättning av denna mässa, kan man bara hoppas att de ansvariga tänker efter före ett förläggande av ett sådant evenemang till en sådan plats, att säga att den tid du anger sista allternativ att ta sig därifrån skulle räcka om det mot förmodan blir mycket folk är nog rätt kortsiktigt och trångsynt i synnerhet då det sedan flera dagar har tenderat till halka, fortfarande ter det sig mest som om du i likhet med d e flesta övriga besökarna är bilburen och då är det nog svårt att förstå att den nya hallen på Högslätten handlar om en tämligen olämplig och ocentral plats för ett sådant evenemang som man hoppas skall dra mycket folk, må vi hoppas på en bättre placering till nästa år.

  1. Till sist vill jag ge dig ett gått råd. Tänk på att inte alla människor kan ta sig fram lika lätt som du, och inte alla kan nyttja kollektivtrafiken av olika själ, så visa lite förståelse för mitt uttalande, det vinner du på.
   Tack för visad hänsyn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *