Körkortet en värdehandling eller postordervara?

Man måste fråga sig hur det är ställt med bilisterna i Härnösand.
Kan man köra bil och tydligen sitta och tänka på namna, samtidigt? Ja i Härnösand tycks detta vara möjligt.
Var på torsdagsförmiddagen på väg hem till min bostad i centrala Härnösand.
Jag passerar övergångsstället vid Resecentrum när en bilist utan minsta uppmärksamhet på att det fanns fotgängare på övergångsstället höll på att köra på mig. Borde det inte vara så att när man är fordonsförare skall,man vara lika uppmärksam på trafiken som fotgängaren. Hade det varit halt vid tillfället hade det kunnat sluta illa, nu sluttade det endast med andan i halsen, men en vädjan om mera uppmärksamhet när man befinner sig i trafiken är nog på sin plats, kanske kan det även vara dags att polisen bara kollar just bilisternas beteende vid övergångsställen

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *