Hundägares ansvar måste bli tydligare

Med anledning av lördagens händelse där en hund attackerat ett barn i en barnvagn i Härnösand vill jag som hundrädd ge min syn på det inträffade.
En hundägare är alltid ansvarig för sin hund och vad denne ställer till med. Lördagens händelse i Härnösand där ett barn i en barnvagn attackerades av en kamphund är en fruktansvärd händelse för den drabbade familjen.Det är dock oerhört tråkigt att behöva konstatera att många hundägare dock ej alla ofta kommer med kommentaren min hund gör ingenting och frågan är hur en hundägare kan vara så säker på sin hund, jag har själv råkat ut för ett antal händelser med hundar och är väldigt hundrädd, men att förklara detta för en hundägare är ofta mycket svårt då de tycks ha svårt att förstå detta, och frågan är varför det skall vara så svårt att förstå att det finns människor som är rädda för hundar? Hundar är en form av vilddjur med denna instinkt inbyggd Och en lagskärpning vad gäller tillsyn av hundar är att emotse, en form av lämplighetstest av personer som innehar eller tänker skaffa hund kan nog också vara på sin plats, vilket naturligtvis är tråkigt att behöva konstatera men någon form av lagskärpning för hundägare måste snarast till.

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *