Konsert med världspianisten George Li och Nordiska Kammarorkestern

I Härnösands Domkyrka gavs idag Torsdagkväll en konsert med Nordiska kammarorkestern och des dirigent Johannes Gustavsson och den unge Pianisten George Li som började spela piano redan som fyraåring efter att ha följt med sin syster på en pianolektion.

Konsert i Härnösands Domkyrka med den unge världspianisten George LI och Nordiska Kammarorkestern under Johannes Gustavssons ledning
Redan som 11-åring spelade han på berömda Carnegie Hall i New York och har även gjort ett flertal framträdanden i amerikansk tv. Som 14-åring gjorde han sitt första besök i Europa och Sverige, och i dag den 2014-05-29 var han åter i Härnösand tillsammans med Nordiska Kammarorkestern och des dirigent Johannes Gustavsson och programmet inleddes med Eduard Griegs pianokonsert med George Li som solist, Förutom Griegs Pianokonsert bjöd naturligtvis underbarnet George Li på extranummer som jag tyvärr inte vet någonting om. Efter pausen fortsatte orkestern med Robert Schumans Symfoni Nummer 1.
Konserten var allt igenom en höjdare vilket applåderna bevisade och vi hoppas på ett snart återseende av pianist och orkester och önskar dem en skön sommar

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *