Öppna Härnösands Sjukhus för att råda bot på överbeläggningarna vid Sundsvalls Sjukhus

Sjukvårdens ständiga överbeläggningar vid Länssjukhuset i Sundsvall är något som bekymrar personal och patienter, men knappast tycks bekymra landstingsledningen med landstingsrådet Per Wahlberg och Hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Jacomina Beertema och övriga landstingsledamöter och ansvariga.

I nyhetsartikeln ”Exceptionellt hårt tryck på sjukhuset” på Allehanda.se den 24/7 kan vi läsa att Länssjukhuset hade 32 överbeläggningar den senaste veckan mellan måndag och tisdag, något som alltså bekymrar personalen, då dessa verkligen gör sitt yttersta för att försöka lösa denna kaotiska situation. Bara på medicinkliniken där det finns 122 platser hade personalen 20 extra patienter att ta hand om.

Och vad gör landstingsledningen för att inte slita ut sin personal totalt och samtidigt garantera patienternas säkerhet? Svaret är enkelt, inte ett skvatt, för man har ju så mycket annat att pyssla med. Att så gott som hela Härnösands sjukhus står tomt och i ett tidigt skede hade kunnat förhindra flera års kaos struntar landstinget totalt i.

Vårdpersonalen är beundransvärd, vilket man inte kan säga om landstinget. Ända rätta lösningen på problemet heter skrota landstinget och förstatliga hela sjukvården, så blir det vi medborgare som i grund och botten äger vården, och då kanske vi får mera inflytande så att vi förhoppningsvis får någon ordning på denna för Västernorrland och Sverige så viktiga verksamhet. Skriv gärna på uppropet ”Stoppa nedrustningen i vården”, detta hittar man genom att googla.

Andreas Menzel

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *