Nya bussar i Härnösand ej handikappanpassade ?

Reflektion över kritiken mot de nya bussarna i Härnösand
Det är mycket bra att man agerar för att bussarna skall vara tillgängliga för alla.Men kritiken är något väl hård eftersom trottoaren på Nybrogatan inte heller är handikappvänliga,så visst skall bussarna vara handikappanpassade och handikappvänliga men även trottoarernas utformning i Härnösand måste inbegripas i denna kritik, då det inte är lätt för en buss att köra tillräckligt nära truttoaren för att göra det lätt för funktionshindrade att ta sig ombord och av de nya bussarna. Vi skall sammanfattningsvis vara glada att de satsas på nya fräscha bussar, men även hoppas att de brister som nu påtalats åtgärdas till det bästa för alla.

De nya bussarna anses ej handikappvänliga ?

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *