Hutlösa politikerlöner

I Fredagens tidning redovisas ett antal politiker löner som ligger mellan lägst ligger Anders Boquist Härnösand med 29 800 och högst ligger Eva Sonidsson med 792 100 Elvy Söderström 774 000 Elisabet Larsen 647 500 i ¨årslön. Vad skall man säga om detta när det skall sparas på alla håll? Ett sparande som för det mesta drabbar de sämst ställda med en inkomst på mellan 10 000-15 000 genomsnittsinkomst. Må så vara att de med den högsta inkomsten sitter i ledandse ställning i Länets kommuner, men inte heller dessa kan mer än leva åta och b., Utan att veta vad dessa personer har för utgifter kan jag som låginkomsttagare konstatera att de måste ha bra mycket kvar efter skatt och alla omkostnader de har. Inte undra på att Kommuner och Landsting i många fall går på knäna. och åter ställer jag frågan till ledande politiker när det skall börja skäras i toppen för att räcka till de lägsta inkomsterna, alltså till dem som försöker att få sin månad att gå runt ? Jag vill poängtera att det inte handlar om avundsjuka utan om att få till stånd en jämnare ekonomisk fördelning. Och skall det sparas så måste alla vara med att ta de ansvaret alltså även ledande politiker.
Tar vi som exempel en årsinkomst på 770 000 så ger det en månadsinkomst på 64 100 kr inte illa.

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

2 reaktioner till “Hutlösa politikerlöner”

 1. Nu är det väl inte ”politikerna” som sätter sina egna löner,MEN håller med dig om att det är åt H-te för bra betalt .Utan att veta vad man som politiker har för ansvar för det ”arbete” man utför så måste det sänkas rejält på arvodena, dessutom har dom så många förmåner utöver lonen verkar det som ,fria resor, avgångsvederlag en riksdags ”hen” kan väl också få pension efter en viss tid i riksdagen och behöver inte tvunget skaffa ett nytt jobb heller utan kan bara glida med.Starta konsultfirma och då ytterligare dryga ut inkomsten utan att tappa pensionen (tror jag) G. Persson har väl anammat detta praktiskt!
  Tyvärr får vi skylla oss själva dem är ju folkvalda, men åt skogen är lönen (arvodet) för stort ……………..

  1. Ja ser vi på Landstinget så har de fruktansvärt bra betalt, men di liksom jag och många andra har säkert fått känna av
   vad nedrustningen i vården har fått för konsekvenser, i form av långa väntetider på så väl akuta som planerade läkarbesök
   patienter i sköljrum, korridorer och i för vård ej avsedda utrymmen, och en personal som sliter häcken av sig men trots detta alltid är glada och trevliga.
   Nej ut med våra Landstingspolitiker i verkligheten, och en rejäl sänkning av lönerna i beslutsleden måste snarast till för att få till stånd en hållbar situation i vården,så att denna inte en vacker dag inom inte allt för lång tid kommer att stå utan vårdpersonal du kan visa ditt stöd genom att skriva på ett upprop på nätet stoppa nedrustningen i varden
   http://www.stoppa nedrustningen i vården http://www.skrivunder.com/stopppa_nedrustningen_i_varden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *