Sjukvården i Sverige och Västernorrland håller på att kollapsa

Sjukvården i Sverige och Västernorrland håller på att kollapsa, en situation som i allt store utsträckning drabbar alla medborgarna, men de sämsta förutsättningarna har svårt sjuka och handikappade. och jag förstår inte att det skall vara så svårt att säga i från mot våra beslutsfattare i Landstingen.

Sedan ca 1 år ligger ett upprop på internet med överskriften stoppa nedrustningen i vården, men jag blir förbluffad och besviken över Svenska folkets i allmänhet flathet och Västernorrlänningarnas i Synnerhet. Vi har haft 4 fullt fungerande akutsjukhus för ett antal år sedan lades Härnösands Sjukhus ned trots att ca 16000 personer demonsterare i dag återupprepas precis samma scenarioAndreasM61  denna gång genom att Sollefteå Sjukhus går samma öde till mötes., och jag frågar mig vad skall hända för att påskrifterna på ett upprop som angår alla skall ta fart ?

Stoppa nedrustningen i vården är des överskrift och initiativtagare är

Andreas Menzel Härnösand

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

3 reaktioner till “Sjukvården i Sverige och Västernorrland håller på att kollapsa”

 1. Alla vet ju vid det här laget att alla politiker och landstingsledamöter lever i en annan division och sin egna inneslutande bubbla för att tala klarspråk inte lever upp till att värna om den lilla människan, det är en skam att gamla och sjuka får en sådan bedrövlig vård som utövas idag, inget ont sagt om dessa stackars de som försöker hålla uppe den vård som finns kvar när neddragningarna kommer slag i slag, för att inte tala om Filippas skrytbygge i Solna tänk vilken vård dessa slösade miljarder hade kunnat bli om dessa lagts på canservården som det var tänkt från början av bygget,

  1. Bäste Leif-Åke Boström.
   Det är helt rätt som di säger att politiker och inte mins Landstingspolitiker lever i sin egna inneslutande bubbla och inte lever upp till att värna om den lilla människan, och visst är det en skam att gamla och sjuka får en sådan vård som de får idag, och det är även så att detta inte är de stackarna som arbetar i vården som skall ha ris för detta, de är i stället beundransvärda. Vilket skrytbygge i Solna du talar om vet jag inte, men är det Landstingspengar som gott till något dylikt är det skandalöst.
   Vi kan dock visa att vi inte tolererar den ständiga nedrustningen i vården. Detta kan du göra genom att skriva på ett upprop på nätet med överskriften stoppa nedrustningen i vården. Du får även gärna sprida detta vidare till vänner och bekanta. http://www.skrivunder.com/stopppa_nedrustningen_i_varden

 2. Våra politiker i Landstinget har och kommer aldrig att förstå vad vi medborgare värdesätter högst och mest, en fungerande sjukvård, där människor får en värdig vård och slipper ligga i för vård ej avsedda utrymmen så som korridprer,sköljrum,expeditioner etc. etc.
  Våra beslutsfattare i Landstinget tycks inte ens sakna kon när båsen är tom alltså inte förstå att vårdpersonalen gör ett fantastiskt arbete trots ständiga nedskärningar, de tycks inte heller ha förstått att pengar som betalas i böter för4 felplacerade sängar hade kunnat användas på bätt5re sätt. Vårdpersonalen är fantastisk och beundransvärda, men Landstingets tid är för länge sedan förbi och en sjukvårdsmyndighet måste till för att inte rasera det som fortfarande fungerar i Svensk sjukvård .

  Hopas att du är beredd att stödja uppropet stoppa nedrustningen i vården som gagnar såväl patienter som personal.

  http://www.skrivunder.com/stopppa_nedrustningen_i_varden

  För kampen att stoppa nedrustningen i vården

  Andreas Menzel Härnösand

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *