Landstingssammanträdet 24-25 Juni en dyr annons för ett kort sammanträde.

Enligt en onödigt påkostad annons i tidningen Ångermanland Onsdag den 17 Juni skall Landstinget i Västernorrland sammanträda Den 24 och 25 Juni, men frågan är om detta sammanträde behöver annonseras med en så dyr annons som den som är införd i TÅ den 17 Juni ? För det ända som detta sammanträde rimligtvis skall handla om är en nedläggning och konkursansökan, och därefter tar ju en konkursförvaltare över själva handläggningen, alltså behöver man ju inte samla den politiska klanen för ett sammanträde som tar någon timme alltså inga 2 dagar, efter beslut om konkurs skall ju ärendet skötas av konkursförvaltare och inte av en massa skrivbordsnissar vid Landsinnget. Nej det är dags att Landstinget behandlas lika styvmoderligt som Landstinget själva behandlar sin huvuduppgift vården. Vården behöver vi men Landstinget är en koloss på lerfötter som för länge sedan överlevt sig själva och  omedelbart skall läggas ned, så att ekonomiska medel frigörs till en fungerande vård utan patienter i korridorer och i andra för vård ej avsedda utrymmen,. Huvudansvaret för vården kommer därmed att överföras till Staten eller annan huvudman som förhoppningsvis förstår att värdesätta och förvalta en så viktig uppgift som vården utgör i ett fungerande samhälle, något som Landstinget aldrig har eller kommer att inse.

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

> Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med två datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor Musik och teater Kultur

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *