Landstinget måste börja skära från toppen och sluta gräva från botten

Landstinget måste börja skära från toppen alltså bland tjänstemån och politiker och inte skära från botten allts i vården.
När i herrans namn skall Landstinget inse att det omgående måste upprättas konsekvensbeskrivningar och kostnadsanalyser för all nedrustning i vården och när skall landstinget inse att de sviker avgivna löften om 3 tidigare 4 akutsjukhus och utveckling av den medicinska Rehabliteringen.
När skall Landstinget inse att de måste skära från toppen och inte gräva från botten, alltså skära bland chefer och politiker och satsa på vården rensa bland Lanstingets verksamhet så att vården blir den absolut primäraste uppgiften, detta är ett måste om Västernorrland skall leva i framtiden.
Talade för någon timme sedan med e n pensionerad distriktsläkare om nedläggningen av medicinsk rehabilitering i Härnösand och politikernas utsago om att det inte skulle bli någon skillnad för patienterna när medicinsk rehab slogs i hop med Geriatrisk Rehab i Sundsvall, Denne distriktsläkare som jag inte nämner vid namn av person integritetsskäl hävdar dock i egenskap av sin yrkeskunskap att dessa två rehabiliteringsformer skiljer sig väsentligt åt och är svåra att förena med varandra alltså låta gå under samma tak.
Så ännu en gång har vi fått bevis på att Landstingets politiker och tjänstemän saknar erforderliga medicinska kunskaper för att fatta beslut i så viktiga frågor som en fungerande vård utgör för oss medborgare, skattebetalare och patienter i Sverige och Västernorrland, och därmed blir det allt mer bråttom att skära från toppen och inte gräva från botten, dvs ta bort chefer och allt som inte har med sjukvård att göra och förstärk vården så att Landstinget lär sig att nedrustning i vården ej sparar utan fördyrar, då de hävdar att nedrustningen skulle vara ekonomiskt betingade

Andreas Menzel

Demokratin i Landstinget i Västernorrland satt ur spel
Demokratin i Landstinget i Västernorrland satt ur spel

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *