Trygghetslag Och Fast Telefoni

Fråga till våra Kommunpolitiker.
Vad händer med trygghetslarmen om eller när det fasta telefonnätet släcks
Det fasta telefonnätet föreslås släckas ned inom några år, men en fråga som glömts bort i ivern att släcka ned det analoga telefonnätet är vad som händer med trygghetslarmen, som är beroende av fast telefoni fungerar Visserligen går den tekniska utvecklingen framåt, men nog måste förslaget att släcka ned det analoga telefonnätet anses vara en ogenomtänkt skrivbordsprodukt skapad av fullt friska människor som visserligen kanske behärskar den tekniska utvecklingen vad avser övergången mellan analog och mobiltelefoni, men vem har tänkt på att det finns ett antal 100 000 trygghetslarm som är beroende av fast telefonin och var kommer konsekvenserna för de som har trygghetslarm in i bilden, och kommer priserna att sjunka för mobiltelefonin till priset av fast telefoni?

Trygghetslarm

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

3 reaktioner till “Trygghetslag Och Fast Telefoni”

 1. Dagens trygghetslarm som vi har inom Härnösands Kommun ingår i det digitala systemat och det fungerar utan att vara kopplad till den fasta telefonin och fungerar genom digital väg. Jag har trygghetslarm inom Härnösands kommun och det fungerar fast jag inte har tillgång till fast telefoni i hemmet.

  1. Och vad kan eller vet du om detta då du kan yttra dig så säkert ? Ditt uttalande bygger på felaktiga eller i vart fall mycket vaga grunder,detta kan jag påstå eftersom frågan var uppe på fullmäktigesammanträdet i går och inte ens där kunde man med 100% säkerhet svara på min fråga, så var försiktig med vad du påstår, så att du inte går ut med felaktigheter.

  2. Hade egentligen inte tänkt kommentera detta inlägg, men ett kort svar med tillrätta-läggelse krävs
   Man kan inte bara tänka på sig själv som du tycks göra.utan frågan gäller inte bara trygghetslarmen, och jag hoppas att du läst de problem som de nya trygghetslarmen orsakar där den fasta telefonin redan släckts ned.
   Eftersom jag sitter i fullmäktige och bevakar denna och många andra frågor som inte minst berör dig så skall du vara tacksam att det finns människor som ser längre än näsan räcker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *