Vad håller på att hända med Härnösands Centrum och handel ?

Härnösands centrum snart en död plats, allt fler affärer och butiker i Härnösands Centrum har försvunnit och försvinner,och en del kan vi skylla på Birsta City och en del på vårat eget Handelsområde, Ankaret.

När Härnösands Handelsområde kom på tal utlystes en namntävling och flera förslag hade kommit in , ett av förslagen, inlämnat av undertecknad gav Härnösands handelsområde namnet stora olyckan,och detta nämnde jag för den dåvarande Kommunchefen Marita Skog,som frågade mig varför jag tyckte att Stora olyckan var det lämpliga namnet, och mitt svar löd Stora handelsområden har aldrig gynnat centrum, och i dag ser vi vad som händer den ena affären efter den andra försvinner, kanske inte allt på grund av Handelsområdet, en hel del skuld bär även Näthandeln och Birsta City, dit trafiken går som lämmeltåg, men nu gäller det att stoppa den negativa trenden i Härnösands Centrum, och då finns ett antal sätt, 1. Handla lokalt Handla inte över nätet och avstå från Birsta City, man hör ofta människor som gnäller att det inte finns någonting i Härnösand,men vem tror ni vill satsa på en verksamhet som inte bär sig, och vem tänker på alla som inte har bil och körkort och som därmed inte kan ta sig till detta elände Birsta City . Skall bränslet verkligen behöva stiga till 40 koner litern för att minska lämmeltåget till Sundsvall, höga bränslepriser kommer att leda till att Landsbygden där, och hur skall vi då få se verkligheten av en levande Landsbygd? Det är helt enkelt dags att trenden vänder och vi inser att vi måste värna vår egen handel om Härnösands Centrum inte skall dö ut inom kort.

Handla lokalt värna om den lokala handeln och miljön och bromsa Växthuseffekten Stoppa Lämmeltågen till Birsta City det tjänar alla på.

Du som instämmer gilla gärna och dela

Åhlins lägger ner i Härnösand och snart är nog hela nedre planet tomt

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *