Maktmissbruket i Landstinget i Västernorrland

Maktmissbruket och korruptionen 

Maktmissbruket i Landstinget En självklar följd av att Landstinget omges av inkompetenta beslutsfattare eller om det är tjänstemännen som styr i Landstinget Västernorrland numera, denna fråga har ju diskuterats i åratal,alltså vem som styr, klart är dock att politiska beslut som bygger på bristfälliga underlager och lösa antaganden, så som i fallen Sollefteå Örnsköldsviks Akutsjukhus och dödsstöten mot den medicinska rehabiliteringen i Västernorrland kommer aldrig att leda till några besparingar, då kostnaderna bara vältras över till annan huvudman ,i detta fall Kommunerna som får ett allt större ansvar för den vårdande verksamheten, nog måste det väl anses vara ställt utom allt tvivel att Landstingets beslutsfattare för länge sedan abdikerat alltså avsagt sig ansvaret, så väl ekonomiskt,organisatoriskt som det direkt vårdande ansvar, och vem det drabbar ja det är ju i vanlig ordning tredje part, alltså oss medborgare,patienter och skattebetalare i Västernorrland, att stafettkostnaderna ökar är ju en självklar följd då läkarna som arbetat i Västernorrland i stor utsträckning valt att fly Västernorrlands Län, något som drabbar oss medborgare,skattebetalare och patienter, men som i härdigt förnekas av våra beslutsfattare, ja nog måste väl det som sker i vården i Västernorrland anses utgöra politiskt maktmissbruk, i vart fall är det som händer i vården i Västernorrland allt annat än folkets vilja, som visats vid otaliga manifestationer under årens lopp, men vem bryr sig ? Knappast våra beslutsfattare! de hänvisar till ständig ekonomisk kris och fortsätter lika ihärdigt att utan vare sig konsekvensbeskrivningar eller kostnadsanalyser nedrusta vården i Västernorrland, frågan är bara vem vi skall rösta på i valet om ganska precis ett år? För ingen har ju någonsin följt folkviljan., det har ju många gånger framhållits att det är dags att städa Landstingstrappan från toppen, för nu har vi nått botten synd bara om dem som försöker att trots allt kaos ändå göra sitt bästa för oss patienter och medborgare,., vill avslutningsvis citera ett tidigare Landstingsråd i Västernorrland Jan Sjödins ord när han i egenskap av Landstingsråd hade varit med och sagt ja till nedläggningen av Härnösands Akutsjukhus,hans ord löd på följande vis,, inte visste jag att vi hade så här bra vård i Härnösand!. Vad säger man om sådant ? Finns bara ett , man saknar inte kon fören båsen är tom, fast Landstinget saknar inte kon då heller, utan tömmer i stället allt fler bås=vårdavdelningar och förvärrar bara kaoset i vården,man frågar sig bara var Landstingets valspråk patienten i centrum har tagit vägen ? Men nu har ju Landstinget totalhavererat vården i Västernorrland och svikit alla löften om utveckling, och nått hälleberget vad gäller undergrävandet av vården i Västernorrland, så nu om aldrig tidigare måste de väl inse att Landstingstrappan måste städas från toppen,. för det går ju inte att komma längre ner i botten.

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *