Landstingets topplöner måste sänkas enligt regiondirektör Hans Viklund

Landstinget Västernorrland Topplöner måste sänkas enligt Regiondirektör Hans Viklund

Landstingets nye regiondirektör  Hans Viklund  är den förste jag hört säga att man måste sänka topplönerna i Landstinget, alltså äntligen en som tycks ha förstånd att se att för att komma till rätta med Landstingskrisen kan man inte bara skära i verksamhet ,utan måste även vara beredd att fatta beslut som säkert ses som obekväma och o omtyckta och obekväma beslut, vilket bland annat just innebär att sänka chefslöner, detta för att klara Landstingets viktigaste uppgift vården i Västernorrland, som har kollapsat till följd av allt för vidlyftiga chefsavtal, och fallskärmar, vilket dränerar Landstingets ekonomi och därmed drabbar verksamheten, vilket i sin tur drabbar oss skattebetalare, medborgare och patienter och vårdpersonal.

Kort sagt är det dags att ta i med hårdhandskarna och skära från toppen för att rädda verksamheten i botten, något som vare sig Landstingsrådet Erik Lövgren eller HSN;s ordförande Eva Back aldrig någonsin tycks ha förstått eller i vart fall aldrig vidrört, att skära från toppen tycks i deras ögon vara obekvämt, men är ett måste när väsentlig verksamhet alltså vården i Västernorrland har havererat.

Man kan ju hoppas att vi alltså har en Regionledning som även ser till att bromsa löneutvecklingen för regiondirektören, vilket av förklarliga skäl kan bli en något komplicerad uppgift

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *