Viktiga frågor inför valet

Viktiga frågor inför valet 9 september

Vad patienterna i exempelvis Västernorrland tycker om denna fråga kan inte vara okänt för någon ända sunt tänkande människa,så nu gäller det att få bort de som raserat vården i Västernorrland Sossarna i Landstinget. någon individuell och patientanpassad rehabiliteringsvård är det inte tal om längre i Västernorrland,sedan man slagit sönder den medicinsk rehabiliteringen Härnösand och Sollefteå¨Akutsjukhus

Detta är ett bedrövligt svek av de parti = S som säger sig värna om de svaga handikappade och sjuka

Andreas Menzel

Vad tycker partierna om vård och rehabilitering?

I hälso- och sjukvårdslagen anges det att patienten har rätt till en individuell rehabiliteringsplan. En mycket viktig grund, för att en person med en neurologisk diagnos ska må så bra som möjligt. Men bara 17 procent av Neuros medlemmar hade 2018 en individuell rehabiliteringsplan. Hur tänker ert parti gå tillväga för att alla som behöver en individuell rehabiliteringsplan i Sverige, ska få det i praktiken?

Neuro anser efter en medlemsundersökning att det finns ett behov av att Sverige skaffar sig en samlad bild över den neurologiska rehabiliteringen. Detta för att se vilka åtgärder som krävs för att kunna skapa en jämlik rehabilitering utifrån individens behov. Därför föreslår Neuro att en parlamentarisk kommitté tillsätts kring neurologisk rehabilitering. Ställer ert parti upp bakom Neuros krav på en parlamentarisk kommitté om neurologisk rehabilitering?

På vår webb kan du läsa hur de åtta nuvarande riksdagspartiernas talespersoner för vårdfrågor svarade på dessa frågor. Där finns även en artikel från överlämnandet av rehabrapporten till Socialdepartementet.

Ordförandebloggen

LSS och assistansfrågan i valdebatten

Med dagar kvar till valet avverkas debatt efter debatt och glädjande nog – äntligen, ligger LSS-reformen på bordet på allvar. LSS har många ansikten – i morgon kan det handla om dig eller mig! Nermonteringen av en av de bästa svenska frihetsreformerna i modern tid, har accelererat de senaste åren och konsekvenserna är ofattbara, hävdar Neuros ordförande Lise Lidbäck.

Läs mer i ordförandebloggen på vår webb. Där kan du även läsa artikeln om Anders Jonsson som kan jobba i verkstadsindustrin och resa tack vare sin personliga assistans.

Initiativ till insamling

Hensmåla Triathlon bidrar till stoppa ALS

För sjätte året i rad arrangerades Hensmåla Triathlon, en tävling i och runt Stora Hensjön i trakten av Tingsryd i södra Småland. De tävlande börjar med 340 meter simning i sjön, därefter cyklar de direkt 9,2 kilometer runt samma sjö och tävlingen avslutas med 6,5 kilometers löpning. Allt överskott går till als-forskning via Neurofonden och i år blev resultatet hela 125 000 kronor.

Reportage från Almedalen

Patientmedverkan utvecklar vården

En medborgarstyrd sjukvård där läkarna får betalt för hur väl de lyckas med att ge patienterna vård och hur personerna mår efter sin vård. Detta spännande ämne kunde man ta del av på ett av seminarierna under Almedalen 2018.

Huvudtalare var Dr Vivek Reddy från CHIO Intermountain Health Center i Utah USA. Han berättar hur de har fått till en arbetsmodell med väl fungerande värdebaserad vård där patienterna är i centrum. Neuros kanslichef Kristina Niemi medverkade också för att ge patienternas syn på en patientstyrd vård.

Du som inte var i Almedalen kan nu ta del av inslaget i Neuropodden. Vi har även fler inspirerande artiklar och intervjuer från Almedalen på vår webb.

Vi skickar information till dig som är medlem i Neuro eller som har deltagit i någon av våra kampanjer. Du kan avregistrera dig från utskick längst ner i mejlet.

Tel: 08-677 70 10
neuro.se

Neuro är en intresseorganisation specialiserad på neurologi. Vi finns för att ge dig information, stöd och framtidstro. Vårt mål är att personer som lever med neurologiska diagnoser ska få samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter som alla andra.

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *