Landstingets slöseri med våra skattemedel och nedrustningen i vården

Sedan många år tillbaka är Härnösands Akutsjukhus ett minne blott, detta eftersom Landstinget redan på 70-80-talet nedrustade vården under förevändningen att Landstinget skulle spara, vid tiden för nedläggningen av Härnösands Akutsjukhus hade vi två Landstingsråd vid namn Stig Andersson och Agne Olsson , som vid ett tillfälle myntade följande hord .Av Härnösands Sjukhus skall vi göra potatisåker, och visst kan man väl säga att de lyckades med vad de  sade, att denna s.k potatisåker har kostat mångmiljonbelopp i böter är något man aldrig hört Landstinget tala om. lika lite har vi någonsin sett röken av vare sig konsekvensbeskrivningar eller kostnadsanalyser, alla siffror som Landstinget presenterat som sparåtgärder har stannat vid siffror utan verklighetsförankring eftersom Landstinget fått och allt jämt får betala för alla överbeläggningarna i Sundsvall och frågan är var pengar till straffavgifter tas när kassakistan är tom och när de pengar som skulle ha använts till vård, går till dyra konsulter, direktörer chefer och stafetter, det sista en självklar följd av nedrustningen i vården ,,eftersom vårdpersonalen flyr Västernorrlands Läns Landsting, nu har vi skattebetalare i stället fått ytterligare en kostnad till ingen nytra och för all framtid i den nybildade region Västernorrland, men då tycks det finnas pengar,det är på tiden att Landstinget sköts som ett företag och att när kassakistan är tom återstår endast konkurs, att göra som Landstinget i Västernorrland har gjort och allt jämt gör när man slösar med våra skattemedel på allt annat utom vård är både oetiskt och odemokratiskt,4 akutsjukhus blev först 3 och är sedan något år 2 då man till följd av Landstingets nedrustning inte kan upprätthålla akutsjukvården i Sollefteå heller eftersom läkare och övrig vårdpersonal flyr Landstinget i Västernorrland, inte heller den utlovade utvecklingen av den medicinska rehabiliteringen vart det någonting av annat än en total nedläggning, om Landstinget tror att man med vidtagna åtgärder skall kunna utveckla vården i Västernorrland och Västernorrland som län är man nog rejält fel ute, och nu är det dags att städa Landstingstrappan från toppen, för i botten har man ju inget kvar att städa bort .Landstingets tid är förbi och en ny huvudman måste snarast och skulle förlägne sedan ha behövts för vården i Västernorrland och Sverige, sedan kan Landstinget pyssla med den praktiska avvecklingen, som inte får kosta en enda skattekrona, denna avvecklingsprocess kan ske på fritiden vilket tjänstemän och politiker i Landstinget kommer att få gott om när denna koloss på lerfötter är ett minne blott. Jag vill till sist poängtera att vårdpersonalen som fortfarande orkar arbeta i vården i Västernorrland är beundransvärda, till sist spelar det ingen roll vilken politisk majoritet Landstinget får, för alla tycks bara ha trampat på i nerrustningens spår, så lägg ner kolossen på lerfötter Landstinget, och låt staten överta ansvaret för vården.,

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *