Bankernas avskaffande av kontanter

Dags att stoppa Bankerna beslut om att avskaffa kontanthanteringen, och det måste anses högst angeläget och dags för handikapporganisationerna att agerar i frågan om bankernas beslut att avskaffa kontanthanteringen.För många, kommer bankernas beslut att avskaffa kontanthanteringen att innebära omfattande problem, då många personer med funktionsnedsättningar vare sig har eller får inneha bankkort, många får och kan dock hantera mindre summor kontanter, något som ser ut att bli omöjligt för många i bland annat Härnösand där Handelsbanken som sista bank beslutat att avskaffa kontanthanteringen från och med 1 november 2018, något som måste anses utgöra en form av diskriminering, dessutom, är det betydligt mer osäkert och otryggt för mig som medborgare och bankkund  att hämta kontanter i en bankomat än inne på ett bankkontor, till detta kommer att bankomaternas text i de allra flesta fallen är mycket svår att läsa eftersom de har en mycket underlig textfärg, och hur stämmer bankernas beslut överens med ett samhälle tillgängligt för alla? tyvärr rätt dåligt. Åter kan vi alltså ta del av ett beslut fattat av en grupp fullt friska starka människor som i de flesta fall inte heller tycks ha tänkt på den ökade rånrisken, när man tvingas stå i kö till bankomaterna, och vad har bankerna för reserver för att ersätta eventuella förluster för kunder som tidigare kunde hämta sina pengar tryggt och säkert inne på ett bankkontor? vidare har många äldre varken tillgång till dator eller internet och kan således inte heller göra sina bankärenden via dator, Om jag vill ha kontanter kan jag visserligen beställa sådana, men får då betala en tilläggsavgift på ca 50 kr/gång tala om ocker, den beskrivna situationen har även beskrivits för banktjänstemän, som dock hänvisar till att kontanthanteringen har avtagit i sådan grad så att den skall avskaffas, är detta ett samhälle till för alla? Nej Absolut inte, det är alltså bråttom för bankerna att omgående tänka och göra om och göra rätt.

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *