Kostnadsbelagda Ambulanstransporter hutlöst och huvudlöst

från och med årsskiftet eller redan nu kostar ambulanstransporter 400 kronor för patienten .Våra beslutsfattare borde ännu en gång inse att man hoppat i galen tunna, genom att klå svaga, fattiga och sjuka på de små ekonomiska resurser som står dessa grupper till buds.Ingen ringer ambulansen för skoj skull.

Sedan kam man ju fråga sig för vad vi betalar landstingsskatt. Mycket av den skatten tycks gå till direktörer, konsulter och verksamhet som inte har ett dyft med vården att göra.

Att bestraffa en sjuk människa genom att begära 400 kronor är hutlöst och skall omgående spolieras. Regionen (före detta landstinget) skall ta betalt av dem som har, men inte klå oss, med låga eller inga inkomster alls, på 400 kronor.

När olyckan är framme eller sjukdomen slår till behöver vi den självklara hjälpen av en underbar ambulanssjukvård.

Ännu en gång är det dags att uppmana regionen att skära från toppen och sluta gräva från botten.

400 kronor för ambulanstransporter i ’Västernorrland

 

Andreas Menzel

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *