Kyrkan och Nattvarden

Var hittar man en kyrka i Härnösand som firar vanlig gudstjänst alltså inte Mässa vilket alltid betyder Nattvardsgång, är inte emot nattvarden, men som det är i domkyrkan exempelvis med Nattvard varje söndag så tappar man intresset att gå till kyrkan, kyrkan måste tänka om för att locka människor och inte skrämma bort dem främst yngre om man vill ha en levande kyrka i fortsättningen.

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

2 reaktioner till “Kyrkan och Nattvarden”

  1. Jag tror att kyrkan för att locka unga måste återuppbygga mystiken kring det kyrkliga genom att t.ex säga herren istället för gud.

    1. Kanske är det inte så mycket vilket ord de använder som spelar någon roll, men vad kyrkan måste lära sig att det är inte långa prdikningara som lockar folk utan de musikaliska inslagen,sedan måste hyrkan lära sig att inte fira mässa varje söndag, mässa om iinebär nattvardsgång, kyrkan måste lära siga att hålla vanliga gudstjänster, med mycket musik, det drar folk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *